Agenda

NAV-excursie 'korte voedselketens' 10 juni

Startlocatie: De Kuip, Van Zandvlietplein 1, 3077 AA Rotterdam , Rotterdam en Hoeksche Waard
307 Akkerbouw

Details evenement

10 juni 2015
09:00 uur
Startlocatie: De Kuip, Van Zandvlietplein 1, 3077 AA Rotterdam , Rotterdam en Hoeksche Waard
Nederlandse Akkerbouw Vakbond
info@nav.nl
0168 329130
€ 10,-

Wat is het belang van korte voedselketens? Hoe krijgt de rechtstreekse verkoop tussen boer en consument vorm? En welke kansen biedt dit voor akkerbouwers? Op woensdag 10 juni organiseert de Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV) een excursie in Zuidwest-Nederland, waarin de korte keten centraal staat. De excursie is bedoeld voor zowel akkerbouwers die geïnteresseerd zijn in directe afzet van hun producten als voor consumenten die liever direct bij de producent kopen dan bij de supermarkt.


We starten met een bezoek aan de Markthal in Rotterdam. Per bus gaan we naar Fenix Food Factory (ook in Rotterdam) waar we kennis maken met consumentencollectief Rechtstreex, die via wijkcoördinatoren en vanuit de Factory de rechtstreekse handel verzorgt met boeren uit de buurt. Daar zullen we ook de lunch gebruiken. Vervolgens vertrekken we weer per bus naar de Hoeksche Waard. Eerst brengen we een bezoek aan Alexandershof in Numansdorp, een gangbaar akkerbouwbedrijf met een winkel voor hun eigen producten. In de bus delen NAV-leden Joop de Koeijer (Zeeuwse Vlegel) en Martin de Ruiter (sperziebonen-actie 2014) hun ervaringen. We eindigen onze excursie in Strijen, bij biologische boerderij Landzicht die al vele jaren levert aan consumenten. Na rondleiding, borrel en discussie brengt de bus ons terug naar Rotterdam.

Voor het volledige programma en aanmelding: kijk op www.nav.nl

Ben je geïnteresseerd in deze ontwikkelingen op de Nederlandse markt? Wil je ook weten hoe boer en consument in dialoog onze voedselproductie kunnen inrichten? Stap dan op 10 juni in de bus en laat je inspireren!