Agenda

Studiebijeenkomst vleespluimveehouderij

’t Zand, Oirschot
247 Pluimveehouderij

Details evenement

22 april 2015
14:00 uur
’t Zand, Oirschot

22 april: studiebijeenkomst vleespluimveehouderij van Agrifirm Feed.

Thema: ‘Kijkje in de toekomst’. Over ontwikkelingen in de vleespluimveesector, de vraag van de consument naar duurzamer kippenvlees van langzamer groeiende kuikens, meer aandacht besteden aan de behoefte van het dier, nieuwe technieken voor broeden en kuikentransport, hoe slachterijen inspelen op vragen vanuit en behoeften bij de retail.

Sprekers: Tjitze Meter (CEO Hatchtech) over ‘Trends in het broedproces’, over hoe het broeden in het verleden ging, hoe vleeskuikens nu worden uitgebroed, maar ook vooral waar het heen gaat; spreker namens Agrifirm over ‘Trends in vleespluimveevoeding’, over welke ontwikkelingen zich in de afgelopen jaren hebben voorgedaan op gebied van voeding voor vleeskuikens, welke resultaten daarmee zijn behaald en wat er mogelijk te gebeuren staat; Kees van Oers (directeur Agribusiness Plukon) over ‘Trends in de slachterijwereld’, over de actuele marktsituatie op het gebied van slachten, de richting van toekomstige ontwikkelingen en waar kansen voor vleespluimveehouders liggen. Als uitsmijter geeft Herman Konings (trendanalist en consumentenpsycholoog) zijn visie op de toekomst van de vleespluimveehouderij en haar afzetmarkt en welke richting het op zal gaan.

Locatie: ’t Zand, Bestseweg 52 in Oirschot (N-B).

Tijdstip: van 14.00 tot 17.15 uur. Ontvangst vanaf 13.30 uur. Aansluitend borrel en buffet.

Aanmelden (verplicht) via: http://www.agrifirm.com/agrifirm-feed/vleespluimvee/studiebijeenkomst-vleespluimvee.