Agenda

Wroeten met VarkensNET: Biestmanagement

De Radstake, Twenteroute 8, 7055 BE Heelweg (bij Varsseveld), Heelweg (bij Varsseveld)
238 Varkenshouderij

Details evenement

02 maart 2015
16:00 uur
De Radstake, Twenteroute 8, 7055 BE Heelweg (bij Varsseveld), Heelweg (bij Varsseveld)
VarkensNET
info@varkensnet.nl
088 888 66 77
€ 50,- pp voor varkenshouders en hun personeel, € 160,- pp voor deelnemers uit de periferie

Als het in de kraamstal niet goed gaat met de biggen, blijft dat die biggen hun hele leven achtervolgen. Dat weet elke varkenshouder. In de sessies “wroeten met kraamstalmanagement” kwam steeds het belang van de biestverstrekking aan de orde. Varkenshouders stelden hele praktische vragen over biestverstrekking. Hoe krijgen de biggen voldoende goede biest binnen? Wat voor invloed heeft u daar als varkenshouder op?
Er spelen veel aspecten een rol zoals voeding einde dracht, wanneer biest verstrekken, verschil eerste en laatste big, “split suckling” hoe vaak en hoelang, wanneer biggen bij een andere zeug leggen, vaccineren, hoe om te gaan met gelten etc.

Al deze vragen waren vorig jaar de aanleiding voor het organiseren van een bijeenkomst over biestmanagement. Wegens het succes van vorig jaar organiseert VarkensNET dit jaar opnieuw samen met ForFarmers Hendrix en MERIAL een hele praktische bijeenkomst over biestverstrekking. Er wordt theoretische kennis gebracht, maar u neemt vooral praktische tips mee naar huis, waarmee u het biestmanagement op uw bedrijf direct kunt verbeteren. Tijdens de workshops wisselt u volop ervaringen uit met andere varkenshouders over wat er wel- en niet goed werkt voor het verbeteren van de biestvoorziening.