Agenda

Trendcollege Kennismaking met de insectenketen

HAS Hogeschool, HAS Hogeschool 's-Hertogenbosch
265 Boerderij Academy, Rundveehouderij, Varkenshouderij, Pluimveehouderij

Details evenement

25 maart 2015
08:30 uur
HAS Hogeschool, HAS Hogeschool 's-Hertogenbosch
HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen
F.Grandia@has.nl
088 890 36 37
75,-
De Nederlandse en Belgische insectenketen groeit. Insecten worden beschouwt als een veelbelovend en duurzaam ingrediënt voor feed en food.

Veel ondernemers zien dit als een kans. Dit college zal duidelijkheid verschaffen en antwoorden geven op echte ondernemensvragen. Vragen die aan de orde komen zijn onder andere: Hoe begin in met insectenkweek? Welke insectensoort ga ik kweken? Wat heb ik daar voor nodig en waar kan ik een kijkje nemen? Ik schrijf een businessplan en waar vind ik de marktcijfers? Hoeveel ruimte heb ik nodig? Waar kan ik terecht voor relevante kennis?

De realiteit is dat de antwoorden niet op straat liggen, nog niet alles is tot in de puntjes uitgezocht en vastgelegd.

Onderwerpen
Insecten en marktkansen: De route van niche product naar bulktoepassing
Insectenkweek: Stand van zaken productie en techniek
Randvoorwaarden: Wetgeving en kwaliteit
Starten in de insectenketen: Economie, praktijk, planning

Dit college geeft een overzicht van aanwezige kennis en ervaring en geeft handvatten voor het starten van een commerciële insectenkweek. Uiteraard is er voldoende gelegenheid voor beantwoording van uw vragen. De cursus wordt gegeven door HAS Hogeschool en NGN. De cursus is opgezet in samenwerking met Venik, WUR en Insectpoint en wordt financieel mogelijk gemaakt door Ondernemerslift+ en HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen.