Agenda

Miscanthus in de kippenuitloop

Pluimveebedrijf, Terschuur
327 Pluimveehouderij

Details evenement

30 maart 2015
13:00 uur
Pluimveebedrijf, Terschuur
Louis Bolk Instituut
0343-523863
0
In het kader van project ‘Bomen voor Buitenkippen’ organiseren we bijeenkomsten rondom verschillende soorten beplantingen in de kippenuitloop. Graag nodigen we u uit om te komen kijken op twee bedrijven met miscanthus in de kippenuitloop in Terschuur.

De miscanthus is aangeplant op 2 mei 2013 en ziet er inmiddels indrukwekkend en mooi uit. De kippen lopen er graag in en komen tot achter in de uitloop. Ook ’s winters biedt het beschutting. Jaarlijks, vlak voor de nieuwe scheuten de grond uit komen, worden de dode stengels afgemaaid en gehakseld om ruimte te maken voor de nieuwe uitlopers. Gehakselde miscanthus kan gebruikt worden als structuurvoer voor koeien, strooisel, brandstof en allerlei industriële toepassingen. Op het eerste bedrijf zien we hoe de kippen de miscanthus gebruiken en op het tweede bedrijf laten we (onder voorbehoud van de weersomstandigheden) zien hoe de miscanthus gemaaid en in balen geperst wordt.