Agenda

Excursie naar uitlopen met miscanthus

Terschuur
401 Pluimveehouderij

Details evenement

27 maart 2015
13:00 uur
Terschuur

30 maart: excursie naar twee bedrijven in Terschuur (Gld.) met miscanthus in de kippenuitloop in het kader van project ‘Bomen voor Buitenkippenloop’. De miscanthus is aangeplant in mei 2013 en ziet er inmiddels indrukwekkend en mooi uit. De kippen lopen er graag in en komen tot achter in de uitloop. Ook ’s winters biedt het beschutting.

Aanvang: 13.00 uur.

Locaties en programma: fam. Van de Mheen, Leemweg 13, Terschuur. Aanvang: 13.00 uur. Programma: introductie ‘Bomen voor buitenkippen’ door Monique Bestman (Louis Bolk Instituut); de Teelt van miscanthus en toepassingen van het geoogste product door Anton Sieverdingbeck (leverancier van het plantmateriaal) en Miscanthus in de kippenuitloop: van aanplant tot nu - foto’s en ervaringen van de pluimveehouders Wijnand van de Mheen en Wim de Vries. Aansluitend kijken bij de miscanthus van Wijnand van de Mheen en hoe de kippen er gebruik van maken. Vervolgens (om 14.45 uur) verplaatsing naar het bedrijf van Wim de Vries, Nieuw Hofweg 3, Terschuur om aldaar te kijken bij de miscanthus, hoe die wordt gemaaid, gehakseld en in balen wordt geperst.

Aanmelden (vóór 27 maart) via e-mail aan m.bestman@louisbolk.nl of telefonisch (0343) 52 38 63 of (06) 10 05 48 64.