Agenda

fischertechnik demonstratiedag

Café “De Stapperij”, De Bunders 3, 5467 JZ, Veghel
430 Mechanisatie

Details evenement

07 februari 2015
10:00 uur
Café “De Stapperij”, De Bunders 3, 5467 JZ, Veghel
fischertechnikclub Nederland
0413-367786
gratis
Fischertechnikclub Nederland naar Veghel op zaterdag 7 februari 2015

 

Veghel - De fischertechnikclub Nederland houdt op zaterdag 7 februari 2015 een demonstratiedag in Café  “De Stapperij”, De Bunders 3, 5467 JZ   Veghel van 10:00 uur tot 16:00 uur en de toegang is gratis.

 

De fischertechnikclub Nederland is een club modelbouwers van rond de 350 leden.

Er worden modellen getoond die de leden thuis hebben gebouwd. Dit kan variëren van een auto, een kermismodel, een robot, knikkerbaan tot een grote kraan aan toe. De bouwers zijn in de leeftijd van 4 tot 80 jaar.

 

Fischertechnik wordt gemaakt door dezelfde fabrikant als de fischer pluggen voor in de muur. De grondstof is in hoofdzaak polyamide een soort kunststof.

Fischertechnik was in de jaren 70 erg populair bij scholen als lesmateriaal en is nooit meer van de markt verdwenen.

Het gehele systeem is gebaseerd op een schuifconstructie waarbij nokjes in een halfopen gleuf worden geschoven. Voor de aandrijving van de modellen worden motoren gebruikt van 6 tot 24 volt. Verder wordt er gebruikgemaakt van o.a. Schakelaars, pneumatische cilinders, mechanica

solartechniek en eventueel een interface voor de besturing met een computer.

Fischertechnik is een constructie- en systeembouw waarmee op schaal echte modellen worden nagebouwd.

 

Dit evenement is een aanrader voor iedereen, jong en oud, die van speelgoed en techniek houd. Iedere bezoeker kan op die dag een klein bouwmodel meenemen om het thuis te gaan bouwen. (Zolang de voorraad strekt)