Agenda

Technische Vakbeurs

t/m 12-02-2015 - Zeelandhallen goes, Goes
436 Boerderij Academy, Rundveehouderij, Akkerbouw, Varkenshouderij, Pluimveehouderij, Mechanisatie, Evenementenhal

Details evenement

10 - 12 februari 2015
18:00 uur
Zeelandhallen goes, Goes
ESC Goes
sales@escgoes.nl
0113751394
gratis door registratie
Version:1.0 StartHTML:0000000376 EndHTML:0000014243 StartFragment:0000004532 EndFragment:0000014207 SourceURL:file:///120GB/New%20way%202%20go%20work/New%20way%202%20go_klanten/Opdrachten/07_Event%20services%20center%202gb/0000%20esc%20div%20to%20en%20gedaan%23470F5/TECHNISCHE%20VAK/persbericht%20tvb%20jan%202015/tvb%20pers%20pdf%20met%20log/PERSBERICHT%20TVB2015.doc 

 

PERSBERICHT
 

Goes, januari 2015

 

DE 4E TECHNISCHE VAKBEURS 10 T/M 12 FEBRUARI IN DE ZEELANDHALLEN TE GOES.

 

Ruim 132 bedrijven presenteren zich op de Technische Vakbeurs in de Zeelandhallen te Goes.

 

De TECHNISCHE VAKBEURS is het precisieplatform voor professionals werkzaam in de techniek, industrieel onderhoud, metaalbewerking, haveninrichting, installatie- en elektrotechniek en bouwnijverheid.

 

De 132 deelnemende bedrijven zijn actief in sectoren als de chemische- en petrochemische industrie, de voedingsmiddelen- en procesindustrie, grond-, weg- en waterbouw, scheepsbouw en –reparatie, technische installatiebedrijven, garage- en onderhoudsbedrijven transport- en overslagbedrijven, landbouw en visserij en onderhoud van infrastructuur.

 

ESC Goes bv is de organisator van de TECHNISCHE VAKBEURS. Directeur eigenaar Rein van Vliet was ruim 20 jaar eigenaar van de Zeelandhallen en tevens in 1986 de grondlegger van de beurs CONTACTA.

De laatste jaren kwam het accent bij deze beurs meer te liggen op dienstverlenende bedrijven, zoals banken en reclamebureaus. Overigens een prima netwerkevenement, dat zeker ook in een behoefte voorziet!

Echter door deze verschuiving voelden de technische bedrijven  en dienstverleners op onder andere het gebied van industrieel onderhoud zich in dit concept niet meer zo thuis”, zegt Van Vliet. “Zeeland kent tal van prachtige bedrijven die dankzij hun innovaties wereldwijd actief zijn. Export van machines en diensten ten behoeve van onder andere de landbouw en visserij is in Zeeland een heel belangrijke bedrijfsactiviteit. Deze bedrijven hebben weer behoefte aan een diversiteit van technische bedrijven binnen hun productieproces. Of het nu gaat om bijvoorbeeld metaalbewerking, aandrijftechniek, industrieel onderhoud, gereedschappen, haveninrichting, on- en offshore enz. Vele toeleveranciers en dienstverleners bevinden zich in de regio zuid-west Nederland. Het behoeft dan eigenlijk ook geen verdere toelichting, dat een TECHNISCHE VAKBEURS, met meer dan 7.000 bezoekers vorig jaar, daar zeer op zijn plaats is!

 

Ook op het gebied van infrastructurele werken is de Zeeuwse regio volop in beweging. Met brug- sluis- en tunnelbouw, de realisering van de Sluiskiltunnel, de verdere ontsluiting van Zeeuws Vlaanderen door de aanleg van nieuwe wegen en de verbreding van de Tractaatweg.

krijgen de havens van Vlissingen, Terneuzen, Gent , Zeebrugge en Antwerpen, samen met de industriegebieden, meer kansen voor verdere groei.

 

 

 

 

 

 

 

De organisatie van de TECHNISCHE VAKBEURS constateert dat steeds meer bedrijven van buiten Zeeland deze specialistische vakbeurs weten te vinden. Die bedrijven zoeken nieuwe afzetgebieden of willen hun afzetgebied verbreden. Het deelnemersveld beperkt zich daarmee niet tot een vakbeurs met uitsluitend lokale deelnemers. Onder de deelnemers zijn nu ook bedrijven uit geheel Nederland en België. Maar onder de deelnemers zijn er nog steeds die bedrijven aanwezig, die vanaf het eerste uur er al bij waren.

 

Maintenance Value Park

Het Maintenance Value Park het te realiseren  industriepark naast Dow Chemical werkt hard aan verdere bekendheid voor diensten die zij aanbiedt. Daarom is de organisatie ook blij ook met de presentatie van het Maintenance Value Park op de beursvloer tijdens  de beurs. Bij het Maintenance Value Park ligt de nadruk op het uitvoeren en innoveren van onderhoudsprocessen in de procesindustrie. Op het Maintenance Value Park zullen zich servicebedrijven vestigen, die onderhoudsdiensten verlenen aan bedrijven in de procesindustrie waarvan zich vele bevinden in Zeeland.

Door de  onderlinge samenwerking van deze onderhoudsbedrijven en met opdracht gevende bedrijven en kennis en opleidingsinstituten worden nieuwe kennis en innovaties op gebied van onderhoud en renovatie ontwikkeld, wat weer ten goede komt aan het regionale bedrijfsleven.

 

Veel bedrijven in de Kanaalzone breiden uit en het chemiebedrijf MASCHEM is inmiddels met haar nieuwbouw naast DOW begonnen. De bouw van de nieuwe zeesluis van Terneuzen vindt eveneens naast het Maintenance Value Park plaats. Een project van 925,- miljoen euro! Goed voor de werkgelegenheid, toeleveranciers en dienstverleners uit de techniek en de infrastructuur.

 

Behoudens de bijdrage van Maintenance Value Park hebben inmiddels ook andere bedrijven zich aangemeld voor presentaties. Duurzaamheid, innovatie en technologie zijn de thema’s waarmee kennis in onderhoudstechniek en technologie worden verrijkt. Kennisdeling om te komen tot nieuwe inzichten en toepassingen op alle niveaus. Van directie en manager tot monteur en adviseur!

Voor de presentaties is een speciale lezingenruimte op de beursvloer ingericht het “TECHNO EN INNOVATIEPLAZA’.

 

De TECHNISCHE VAKBEURS wordt gehouden van 10 t/m 12 februari in de Zeelandhallen te Goes. De openingstijden zijn 10 februari van 18.00 uur tot 22.00 uur en 11 en 12 februari van 14.00 uur- 22.00 uur.

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Voor meer informatie over de TECHNISCHE VAKBEURS, zie www.escgoes.nl of neem contact op Marco van Elswijk 0113 751 394, sales@escgoes.nl