Agenda

Innovatiedag 'Bodem ontmaskerd'

Coöperatie KTC Zegveld, Oude Meije 18, 3474 KM, Zegveld
282 Rundveehouderij

Details evenement

19 februari 2015
10:00 uur
Coöperatie KTC Zegveld, Oude Meije 18, 3474 KM, Zegveld
CAH Vilentum, VIC Zegveld, PPP-Agro Advies, Wageningen LR, KTC Zegveld
gratis, alleen vergoeding voor lunch
CAH Vilentum, het Veenweiden Innovatiecentrum (VIC), PPP-Agro Advies en Wageningen UR Livestock Research organiseren gezamenlijk de 13e Innovatiedag ‘Bodem ontmaskerd’. Op deze dag willen we een aantal nieuwe geheimen van de veenweidenbodem aan u prijsgeven. Bovendien zullen we de biodiversiteit van de bodem bij u voor het voetlicht brengen. 
Ochtendprogramma (aanvang 10:00 uur)
Naast de biologische kant van de bodem zijn ook de fysische, chemische en mineralogische kant van de bodem van belang. We zijn er vast van overtuigd dat een tweetal experts u nieuwe inzichten in het management van de bodem en het bijbehorende watermanagement kan geven. Daarnaast zal Royal Friesland Campina een tipje van de sluier oplichten hoe bodembiodiversiteit versleuteld wordt in hun duurzaamheidsstrategie. 
3 workshops na de middag
Na de lunch nemen we u mee het veld in, middels drie workshopronden. Een ‘ronde langs de velden’, waarin we met u het effect van steenmeel bespreken en een alternatief voor bagger presenteren; met een knipoog naar het leven(seinde) van de leverbotslak. Verder gaan we aan het werk met het bespreken van een bodemprofiel en het gebruik van herfstgras.
De dag wordt afgesloten rond 15:30 uur.
Aan de dag zijn voor u geen kosten verbonden. Alleen voor de lunch vragen we een
vergoeding van 10 euro. Opgave vooraf is gewenst, doe dit bij t.verhoeff@ppp-agro.nl onder vermelding van naam, adres, postcode, woonplaats en aantal personen.
We zien u graag op donderdag 19 februari!

Team PPP-Agro Advies, VIC Zegveld, CAH Vilentum en
Wageningen UR Livestock & Research
www.ppp-agro.nl | www.veenweiden.nl | www.wur.nl | www.cahvilentum.n