Agenda

‘Pronken met Pluimvee’ - Student in bedrijf, studentensymposium CAH Vilentum Hogeschool

CAH Vilentum Hogeschool, De Drieslag 4, Dronten (Flev.)
351 Pluimveehouderij

Details evenement

17 november 2015
09:00 uur
CAH Vilentum Hogeschool, De Drieslag 4, Dronten (Flev.)
lectoraat ‘Gezonde Pluimveehouderij’ van CAH Vilentum Hogeschool in samenwerking met het Poultry Expertise Centre in Barneveld.

Georganiseerd vanuit het lectoraat ‘Gezonde Pluimveehouderij’ van CAH Vilentum Hogeschool in samenwerking met het Poultry Expertise Centre in Barneveld. Het symposium is bedoeld voor de 140 eerstejaars studenten Dier- en Veehouderij van CAH Vilentum. Ook de studenten varkens/pluimvee van alle studiejaren van Stoas Vilentum en Groenhorst College Barneveld (net als CAH Vilentum Hogeschool onderdelen van de Aeres Groep) worden uitgenodigd.

In het ochtendgedeelte (om 9.00 uur, ontvangst vanaf 8.45 uur) zijn er vier sprekers: Eric Hubers (NOP-voorzitter) over ‘De wereld van pluimvee(mensen)’, Erik Helmink (Marketing Director HatchTech) over ‘Een kuiken komt niet zomaar’, Kees van Oers (directeur Agribusiness Plukon) over ‘De veelzijdigheid van kip’ en Peter Koelewijn (general manager Rondeel) over ‘Een ei is meer dan een ei alleen’.

Na de lunch kunnen studenten in groepjes onder de titel ‘Spervuur!’ individuele bedrijven een uur lang het hemd van het lijf vragen over alles wat ze maar van die bedrijven willen weten. Aansluitend zullen de resultaten van deze dialoog worden besproken. Naast de bedrijven waarvan ’s morgens sprekers zijn, hebben Hubbard, Eierhandel Gebr. van Beek, Probroed & Sloot, Verbeek’s Broederij en Opfok, Jansen Poultry Equipment, Vepymo, vleeskuikenhouder Bart Janssen, de Heus voeders, Poultry Expertise Centre, Agrifirm en CoMore zich voor ‘Spervuur!’ aangemeld.
Bedrijven die interesse hebben om hierbij aan te haken, kunnen zich melden per mail aan r.zanders@cahvilentum.nl. Het symposium duurt tot circa 15.15 uur.