Agenda

Masterclass Voedseltransitie

t/m 15-02-2016 - diverse locaties, diverse plaatsen
550 Boerderij Academy, Rundveehouderij, Akkerbouw, Varkenshouderij, Pluimveehouderij

Details evenement

23 november 2015 - 15 februari 2016
10:00 uur
diverse locaties, diverse plaatsen
De Schaal van Kampen
+31620041139
€ 2.450,=
Een transitie naar een andere manier van eten produceren en consumeren is nodiug om op termijn negen miljard mensen te kunnen voeden én de aarde leefbaar te houden. De Schaal van Kampen organiseert daarom dit najaar in samenwerking met de Transition Academy voor de tweede maal de Masterclass Voedseltransitie.

Vanaf 23 november gaat Sandra van Kampen – voorheen transitiemanager bij actieorganisatie Urgenda - met een groep van maximaal 20 deelnemers op zoek naar doorbraken in ons voedselsysteem. De eerste editie, gestart in juni van dit jaar, was binnen een aantal weken volgeboekt. Nu krijgt een nieuwe groep professionals aan de hand van de transitietheorie en praktijkvoorbeelden van vele vernieuwende ondernemers handvatten hoe de voedseltransitie kan versnellen.

Deze winter organiseert Sandra van Kampen samen met DRIFT/Transition Academy van de Erasmus Universiteit voor de tweede keer de meerdaagse Masterclass Voedseltransitie. In vijf dagen tijd maak je kennis met de principes van het transitiemanagement en de uitwerkingen daarvan op ons voedselsysteem. Wat zijn bijvoorbeeld de belangrijkste knelpunten in onze veeteelt en (glas)tuinbouw? Hoe kunnen we echt de transitie maken naar gezonder en plantaardiger eten, kortere voedselketens, minder verspillen? Welke koplopers komen met belangrijke innovaties? En hoe oefenen zij invloed uit op het systeem?

Een keur aan gastdocenten, ondernemers en praktijkmensen maakt hun opwachting tijdens deze masterclass en we nemen je mee naar interessante voorbeeldbedrijven. Ook krijg je volop gelegenheid om aan je eigen casus te werken en feedback van topdocenten.

Ben jij als ondernemend professional werkzaam in de voedselketen? Wil jij deel uitmaken van een groep vernieuwers die werkt aan een echte omslag naar gezond en duurzaam voedsel? Samen met beleidsmakers, adviseurs, mensen uit het (agrarisch) onderwijs en andere ondernemers? Dan is deze masterclass echt iets voor jou! In deze masterclass wordt samengewerkt met vele vernieuwende wetenschappers en ondernemers.

Schrijf je nu in, er is plek voor maximaal 20 mensen. Kijk hier voor meer informatie en inschrijving. Of bel naar Sandra van Kampen op 06-47096720 of mail naar sandra@deschaalvankampen.nl