Agenda

Kennis- en Netwerkdag Duurzaam Bodembeheer

Diverse locaties in Flevoland, Startpunt in Dronten
306 Rundveehouderij, Akkerbouw

Details evenement

14 november 2015
10:00 uur
Diverse locaties in Flevoland, Startpunt in Dronten
Federatie Particulier Grondbezit (FPG)
fpg@grondbezit.nl
0318 - 578 550
17.50 p.p.
Agrarische ondernemers zijn als geen ander direct afhankelijk van een gezonde bodem. Hun opbrengsten zijn hier immers direct van afhankelijk. De kwaliteit en gezondheid van de bodem beïnvloedt direct de hoeveelheid, kwaliteit en smaak van ons voedsel en daarmee onze eigen gezondheid. In de hectiek van alle dag lijkt de aandacht voor de bodem, en het in stand houden van een gezonde bodem, wat naar de achtergrond te zijn gezakt en dat is jammer!

En dat terwijl goed bodembeheer aantoonbaar leidt tot hogere opbrengsten, minder piekafvoeren, een betere vochthuishouding (belangrijk tijdens drogere perioden) en een afname in het gebruik van kostenintensieve gewasbeschermingsmaatregelen. Met zorgvuldige landbewerking, gewaswisseling, bemesting en goed waterbeheer valt veel te bereiken in het verbeteren van de bodemvruchtbaarheid.

Tijdens het ochtendprogramma zullen een tweetal bedrijfslocaties worden bezocht zodat u kunt zien hoe u duurzaam agrarisch bodembeheer in de praktijk toe kunt passen. Tijdens het middagprogramma komt vervolgens de theorie aan bod onder leiding van drie deskundige sprekers. Uiteraard hebben wij het programma zo samengesteld dat er ook ruim de tijd zal zijn om ervaringen uit te wisselen en om contacten te leggen, onder het genot van een hapje en drankje.

De bijeenkomst start om 10:00 op de Zeeasterweg 4 in Dronten. Alle praktische informatie en het volledige programma vindt u via deze link. Daar kunt u zich ook aanmelden.