Agenda

Wroeten met VarkensNET Groepshuisvesting vroege dracht

Verploegen, Woeziksestraat 100, 6604 CM Wijchen, Wijchen
318 Varkenshouderij

Details evenement

14 oktober 2015
15:00 uur
Verploegen, Woeziksestraat 100, 6604 CM Wijchen, Wijchen
VarkensNET
info@varkensnet.nl
088 888 66 77
Varkenshouders ervaren problemen bij het houden van zeugen in groepen in de eerste vier weken van de dracht.Tijdens de Wroeten met VarkensNET: “Groepshuisvesting vroege dracht” kunnen varkenshouders (nieuwe) kennis opdoen en hun ervaringen delen met collega’s en experts.

Wageningen UR heeft van staatssecretaris Dijksma het verzoek gekregen om varkenshouders die problemen kennen met groepshuisvesting tijdens de vroege dracht te begeleiden. Daarnaast worden in samenwerking met VarkensNET, verspreid door het land, ondersteunende bijeenkomsten georganiseerd voor varkenshouders, medewerkers en erfbetreders.

Er is de afgelopen jaren veel waardevolle informatie verzameld over de succes- en risicofactoren van groepshuisvesting vroege dracht. Tijdens de bijeenkomsten kunt u uw ervaringen delen en vragen stellen, en krijgt u handvatten aangereikt om toe te passen op het eigen bedrijf.

Programma

De bijeenkomsten duren van 15.00 tot 21.00 uur en bestaan uit twee onderdelen.

1. Successen en risico’s tijdens de dracht
Experts geven minicolleges aan de hand van de volgende onderwerpen:
- Vruchtbaarheid
- Management en zorg
- Voeding

2. Leren van ervaringsdeskundigen
De deelnemers gaan uiteen voor praktische workshops gericht op het systeem:
- Voerligbox met uitloop
- Vloer- en trogvoedering
- Voerstation

Deze workshops worden voorbereid en uitgevoerd door een collega varkenshouder (ervaringsdeskundige) en een procesbegeleider.
U kunt zich aanmelden voor een workshop via het aanmeldformulier. U kiest daarbij voor het systeem wat u zelf hanteert voor uw zeugen die na vier dagen de groep in gaan. U heeft hier ook de mogelijkheid een ander systeem dan bovenstaande drie in te vullen.