Agenda

Studiemiddag leghennenhouderij

Proefbedrijf Pluimveehouderij, Geel (België)
291 Pluimveehouderij

Details evenement

27 oktober 2015
13:15 uur
Proefbedrijf Pluimveehouderij, Geel (België)

27 oktober: studiemiddag leghennenhouderij van Proefbedrijf Pluimveehouderij in Geel.

Thema: Uitdagingen bij het langer aanhouden van leghennen.

Sprekers: Nathalie Sleeckx (Proefbedrijf Pluimveehouderij) over de resultaten van de eerste ronde leghennen in de nieuwe proefstal, waarin gekeken is naar het effect van lichtsturing in het begin van de ronde en waarin de kippen ‘s morgens een ander voeder kregen dan in de namiddag; Evelyne Delezie (ILVO) over het langer aanhouden van leghennen; en Anikó Molnár (doctoraatsstudente van ILVO en Proefbedrijf Pluimveehouderij) over de voer- en lichtproef bij de nieuwe leghennenronde in het kader van haar doctoraatsonderzoek ‘Verlengde legcyclus bij leghennen’.

Tijdstip: van 13.15 tot 16.30.

Locatie: Proefbedrijf Pluimveehouderij, Poiel 77 in Geel (België).

Deelname is gratis, aanmelding verplicht per mail aan proefbedrijf@provincieantwerpen.be.