Agenda

Studie-avond 'Energiebesparing'

De Boereplaats, Waarland
272 Rundveehouderij

Details evenement

15 januari 2015
20:00 uur
De Boereplaats, Waarland
SAVDe Noordkop i.s.m. Vrouw & Bedrijf en Wijsman
06-43586675
Gratis

Energie is een belangrijk onderdeel binnen het bedrijf, maar het is ook een duur onderdeel. Zowel het vastrecht als de verbruikskosten stijgen elk jaar. Vaak wordt gedacht dat de energiekosten lager zijn dan in werkelijkheid blijkt. Ook als je rond het landelijk gemiddelde zit, wil het niet zeggen dat je op je bedrijf niet alsnog kunt besparen. Tijdens deze avond geeft Chris Wijsman van Agrarisch Handels- en Adviesbureau Wijsman een presentatie over energiebesparing en stalbouw, waarbij hij een gratis verkorte energiescan aanbiedt of een lichtplan om energie te besparen. Wijsman kan ook milieuvergunningen aanvragen en tevens begeleiden bij de bouw van een nieuwe stal. Hierbij kan Wijsman een bestektekening maken en begeleiden bij het maken van een bestek voor het bevoegd gezag of de architect. Bij dit bestek geeft Wijsman advies over de aanleg van elektra, gas en water en de indeling van de stal. Door een uitgekiend bestek kan al gauw € 1.000,- bespaard worden!  

Het beloofd een hele leerzame en informatieve avond te worden voor alle leden.