Agenda

Landbouwshow Opmeer

De Weyver 2, Opmeer
461 Rundveehouderij, Mechanisatie

Details evenement

04 augustus 2014
09:00 uur
De Weyver 2, Opmeer
Stichting Tentoonstelling Opmeer
co@grasbaal.nl
06-53341777
15

Landbouwshow Opmeer springt er tussenuit


Op maandag 4 augustus wordt voor de 105e keer de Landbouwshow Opmeer gehouden. De eerste maandag van augustus is een begrip in West-Friesland, het is een dagje uit voor de hele familie. De Landbouwshow Opmeer is het grootste agrarische evenement van Noord-Holland. Hierbij is de top van het Noord-Hollandse rund- en wolvee aanwezig. Ook staat op deze dag de Nationale Paardensport centraal, met dit jaar maar liefst 3 Nederlandse kampioenschappen.


Dit jaar is er speciale aandacht voor het springen op de Landbouwshow. Stuntteam Jimmy Verburg springt met crossmotors, er komen speciaal getrainde springende konijnen en voor het eerst mogen nu ook de klasse B springruiters meedoen in Opmeer.


Het hele gezin
De Landbouwshow is een uitje voor het hele gezin: Manege Warnaar treedt op met een spetterende show over 600 jaar stadsrechten Opmeer. Hierin komen alle facetten van de paardensport aan de orde. In de hal stelt museumboerderij de Anloup weer een prachtige expositie samen, dit keer met het thema radio/tv jaren ’50. Ook de kleindierkeuring is daar te bewonderen en de kinderen kunnen er knutselen en met Lego spelen.


Op het terrein
Op ons 10 hectare grote terrein kunnen kinderen (van 6 t/m 12 jaar) in een speciaal circuit quad rijden. De kynologenclub laat weer zien hoeveel plezier eigenaar en hond aan elkaar beleven. De ganzenparade is er met eigenwijze ganzen die netjes in de pas blijven lopen. Ook is er een grote mobiele houtzagerij aan het werk te zien.
Op de landbouwbeurs staan veel bedrijven en organisaties die verbonden zijn aan de agrarische sector en paardenhouderij. Hier kunt u alles te weten komen over de producten die zij leveren kortom: OPMEER, Proef, bekijk en beleef het platteland van dichtbij!.


Tip: Vermijd de lange rijen bij de kassa, koop vooraf uw toegangskaarten (met korting) via www.landbouwshow-opmeer.nl