Agenda

Open dag Fam. Kraaijenbrink

Heerde, Heerde
533 Rundveehouderij

Details evenement

11 juli 2014
11:00 uur
Heerde, Heerde
Europe Dairy Systems B.V. en Bouwbedrijf Wim Top B.V.
088-3247900
0

Open dag Mts. Kraaijenbrink in Heerde (GLD)

Begin mei 2014 is op het bedrijf van maatschap Kraaijenbrink de bouw van
een compleet nieuwe ligboxenstal met melkstal voltooid. Om dit te vieren en
om belangstellenden de gelegenheid te geven het bedrijf te bekijken is er op
vrijdag 11 juli a.s. van 11:00 tot 17:00 uur een open dag op het melkveebedrijf
in Heerde (GLD).

De nieuwe stal is gebouwd in samenwerking met Bouwbedrijf Wim Top en de betrokken leveranciers. De stal voldoet aan de normering van de Maatlat Duurzame Veehouderij en biedt plaats aan 400 melkkoeien.

Er wordt gemolken in een innovatieve 50-stands Dairymaster buitenmelker.
Deze volledig in rvs uitgevoerde Dairymaster buitenmelker heeft een capaciteit van 250 koeien per uur met slechts 1 melker en is onder andere voorzien van melkmeters, koeherkenning, activiteitsmeting, automatisch spraysysteem gemonteerd op het platform en individuele voerverstrekking met twee voersoorten. Ook is speciale aandacht besteed aan de wachtruimte met opdrijfsysteem en de nabehandelstraat met separatiemogelijkheden.

Naast de Dairymastertechniek, is de stal ook voorzien van een groene vlag roostervloer, een mestscheidersysteem, klimaatgestuurde gordijnen, diepstrooiselboxen, separatieruimte met koematrassen, zonneboiler en er
wordt gebruik gemaakt van warmteterugwinning.

Tijdens de open dag gaat de aandacht speciaal uit naar agrarische ondernemers en andere geïnteresseerden uit de sector. Het gehele bedrijf is te bezichtigen en er is een bedrijvenmarkt waar de betrokken bedrijven aanwezig zijn.

Namens de deelnemende bedrijven en de familie Kraaijenbrink bent u van harte uitgenodigd op 11 juli a.s. aan de Plakkenweg 21, 8181 SN Heerde.