Agenda

Wroeten met VarkensNET: Biggenopfok

Dierenartsenpraktijk de Lintjeshof, Pannenweg 200, 6031 RK Nederweert, Nederweert
281 Varkenshouderij

Details evenement

24 juni 2014
16:00 uur
Dierenartsenpraktijk de Lintjeshof, Pannenweg 200, 6031 RK Nederweert, Nederweert
VarkensnET
info@varkensnet.nl
088 888 66 77
€ 50,- varkenshouders / € 150,- periferie

Nieuwe omgeving, nieuw voer, andere hokgenoten: er komt nogal wat af op de gespeende big. Hoe kunt u deze periode zo soepel mogelijk laten verlopen en bijdragen aan een gezonde big? Kom naar de Wroeten met VarkensNET: Biggenopfok. 
 
De veranderingen tijdens en na de speenperiode kunnen grote invloed hebben op de ontwikkeling van biggen. Zo is de kans dat zij minder tot geen voer opnemen groter. Dit kan zich uiten in een speendip of zelfs leiden tot uitval. Als zeugenhouder is het de uitdaging om dit te voorkomen. Om u hierin te ondersteunen organiseert VarkensNET in samenwerking met De Heus Voeders de bijeenkomst Wroeten met VarkensNET: Biggenopfok.
 
De bijeenkomst voorziet u in praktische tips om de bigkwaliteit te verhogen en de uitval van biggen te verminderen. Met collega-varkenshouders en hun medewerkers verdiept u zich in het speenmanagement, de voeding en gezondheid van uw biggen. Experts van VIC Sterksel, De Heus Voeders, Klima+ en Dierenartsenpraktijk De Lintjeshof delen hun kennis over verschillende problemen in de biggenopfok, waaronder diarree, streptococcen en oorbijten. Zij doen dat ieder vanuit hun eigen invalshoek: onderzoek, voer, klimaat en gezondheid.
 
Tijdens de bijeenkomst vindt een bijzondere workshop plaats, namelijk een sectie op biggen. De deelnemers zien hierbij in detail wat er in een big gebeurt tijdens de opfokperiode. Deelnemers kunnen op deze manier ook hun eigen biggen laten onderzoeken.