Agenda

Open dag Mts. Streng

Mts. Streng, Meije 115, Bodegraven
946 Rundveehouderij

Details evenement

06 juni 2014
10:00 uur
Mts. Streng, Meije 115, Bodegraven
Wijsman
info@ahaw.nl
0793313678
0
De familie Streng, bestaande uit vader, moeder en 4 zonen, heeft vorig jaar een nieuwe ligboxenstal gebouwd en wilt u graag een kijkje geven in deze prachtige stal met zgn. Italiaans dak. De stal is geschikt voor 200 melkkoeien die worden gemolken met een Boumatic swingover rapid exit melkmachine van 2x22, uitbreidbaar naar 2x26. De melkput is voorzien van een beweegbare vloer voor het arbeidsgemak. In de stal is veel aandacht besteed aan het welzijn van de koeien. Zo liggen zij in diepstrooiselboxen met biobedding en kunnen zij bij een tweetal roterende koeborstels lekker hun lijf laten borstelen. De stal is verder voorzien van een G6 emissie-arme vloer van Swaans beton, waarvoor deze stal de status van proefstal heeft, en een tweetal voergang-bruggen. Deze laatste zijn geheel naar eigen ontwerp gemaakt. Ook is de stal voorzien van sproeileidingen langs alle zijden van de mestgangen tegen het opdrogen van mest. Wijsman bouw- en tekenadvies heeft de familie Streng geheel begeleid tijdens de bouw middels het Stal Concept Totaal. Dit houdt in dat Wijsman bouw- en tekenadvies de benodigde vergunningen heeft aangevraagd, tekeningen heeft gemaakt, subsidies heeft aangevraagd, de aanbesteding heeft verzorgd, bouwbegeleiding heeft gedaan etc. Agrarisch handels- en adviesbureau Wijsman heeft een groot deel van de stalinrichting geleverd: Cowhouse ligboxen Beerepoot voerhekken en –buizen Suevia drinkbakken ATO windbreekzeilen met klimaatcomputer Energiebesparende producten: melkvoorkoeler (RVS buizenkoeler), LED-verlichting en frequentieregelaar De montage is grotendeels in eigen beheer door de familie Streng uitgevoerd. We kunnen dan ook gerust spreken van een echt familiebedrijf. Namens de familie Streng nodigen wij u van harte uit om deze nieuwe ligboxenstal midden in het Groene Hart te komen bekijken! Datum: vrijdag 6 juni 2014 Tijd: van 10.00 tot 16.00 uur Adres: Meije 115, 2411 PM Bodegraven Wij verzoeken u vriendelijk om niet in bedrijfskleding de open dag te bezoeken.