Agenda

1e Symposium Hogere pluimveegezondheid leg

Venco Campus, Meerheide 200, Eersel (N-B)
559 Pluimveehouderij

Details evenement

15 mei 2014
Venco Campus, Meerheide 200, Eersel (N-B)

15 mei: 1e symposium ʼHogere pluimveegezondheid legʼ van Vepymo, Agrio, ISA, Vitelia en Pluimvee met ondersteuning van Venco Campus, Kennismaker Pluimvee (HAS) en lector Ruud Zanders van het lectoraat Gezonde Pluimveehouderij (CAH).

Thema: ’De crisis voorbei’.

Locatie: Venco Campus, Meerheide 200, Eersel (N-B).

Het symposium bestaat uit een middag- en avondprogramma:
’s Middags (start 14.00 uur, ontvangst 13.15 uur) zijn er vier inleidingen over actuele onderwerpen. Sprekers: Jan Betten (directeur Nudge) over ’Pluimveehouders profiteren van burgers?’, Guido Thys (bedrijvencoach) over ’Pluimveesector heeft geen toekomst’, dr. Maarten De Gussem (dierenarts bij Vetworks) over ’Darmen en legapparaat in de juiste knoop’ en dr.ir. René Kwakkel (docent diervoeding Wageningen UR) over ’Structuur in voer?’. Tussendoor presenteert Ruud Zanders (lector gezonde pluimveehouderij CAH Vilentum) de genomineerden voor de Pluimvee Innovatieprijs. Na het middagprogramma is er pluimvee-smikkelbuffet, reikt Zanders om 19.30 uur de Pluimvee Innovatieprijs uit, is er een Poultry Pitch en volgt om 20.00 uur een interactieve discussie met speciale gasten en aanwezigen in de zaal onder de noemer van ’De pluimveewereld draait door!’. Dit staat onder leiding van Felix Rottenberg (politicus en programmamaker). Aan tafel Marian Claessens-Jenniskens (pluimveehoudster), Caroliene van Heijningen (beleidsmedewerkster Dierenbescherming), dr. Martin Scholten (directeur Animal Science Group Wageningen UR), Petro Boon (directeur inkoop Gebr. Van Beek) en prof. Eddy Decuypere (hoogleraar K.U. Leuven).

Doorlopend is er een bedrijvenbeurs.

Deelname aan het symposium is voor pluimveehouders gratis en kost voor niet-pluimveehouders €199.

Aanmelden: via info@vencocampus.com o.v.v. naam, bedrijfsnaam en adres.