Agenda

Wroeten met VarkensNET: Energiebesparing “Ga tot op de bodem”

Varkens Innovatie Centrum, Sterksel
285 Varkenshouderij

Details evenement

22 april 2014
16:00 uur
Varkens Innovatie Centrum, Sterksel
VarkensNET
info@varkensnet.nl
088 88 66 77

Uw energierekening en uw kostprijs verlagen? Dat kan door te werken aan energiebesparing en een energieneutrale bedrijfsvoering. VarkensNET wil u graag laten kennismaken met het fenomeen bodemenergie, een techniek met kansen voor uw varkensbedrijf.

Weet u hoe hoog uw energierekening is? En wat dit betekent voor uw kostprijs? Beiden zijn te verlagen door gebruik te maken van bodemenergie. Een investering die zich vanwege de voordelen relatief snel terug kan verdienen. Om varkenshouders kennis te laten maken met de toepassing van bodemenergie binnen de varkenshouderij organiseert VarkensNET op 8 en 22 april de ‘Wroeten met VarkensNET: Energiebesparing via de bodem’.

Meerdere varkenshouders hebben positieve ervaringen met het gebruik van bodemenergie, een techniek die al jaren naar volle tevredenheid wordt gebruikt in de glastuinbouw en utiliteitsbouw. Met bodemenergie wordt de stallucht op een duurzame manier gekoeld en verwarmd, wat leidt tot een forse energiebesparing. Ook verbetert het stalklimaat, wat positieve effecten heeft op bijvoorbeeld dierwelzijn, medicijngebruik, hittestress, voederconversies etc.

Tijdens de bijeenkomsten van VarkensNET vertellen varkenshouders over hun ervaringen met twee typen bodemenergie: warmte-koudeopslag (WKO) en bodemwarmtewisseling. Daarnaast wordt uitgebreid ingegaan op de technische kant van bodemenergie.