Agenda

Open dag fam. Boerkamp

Melkveebedrijf 'Steunenberg', Olst
694 Rundveehouderij

Details evenement

12 april 2014
10:00 uur
Melkveebedrijf 'Steunenberg', Olst
Wijsman
info@ahaw.nl
079 - 3313678
geen
Melkveebedrijf ‘Steunenberg’ van de familie Boerkamp in Olst bestaat 100 jaar en heeft afgelopen jaar een nieuwe ligboxenstal met diepstrooiselboxen voor 350 melkkoeien gebouwd. Om dit te vieren houdt de familie Boerkamp op zaterdag 12 april a.s. een open dag. De nieuwe stal zal tijdens dit feestelijk jubileum officieel worden geopend door de 3e en 4e generatie op het bedrijf. In de nieuwe stal is de nadruk gelegd op maximaal koecomfort tegen minimale kosten. Dit is onder meer bereikt door gebruik te maken van de nieuwe Zeus Agrifloor-2 betonvloer, waarmee deze stal de status van proefstal heeft gekregen. Met deze emissiearme vloer vindt mestscheiding (mest en urine apart) al plaats op de vloer. De urine, die blijft staan in de sleuven en niet direct verdwijnt in de put, komt bij het aanschuiven van mest omhoog en houdt de vloer vochtig waardoor aangroei van mest wordt voorkomen. De Zeus Agrifloor is niet voorzien van kunststof inzetstukken, rubber flappen of bewegende delen en is daardoor in prijs aanzienlijk lager dan andere (emissiearme) vloeren. De nieuwe stal is onderkelderd met 3 aparte kelders die uitkomen op een dwarse kelder (afstort) van 300 m2 waarin de mest wordt verzameld. In de toekomst is het daardoor mogelijk om van de dagverse mest gas te produceren. De oude stal is omgebouwd naar zorgstal met daarin de eerste DairyMaster Mobistar melkstal van Nederland. Deze 2 x 10 swingover mobiele melkstal is heel eenvoudig en snel te plaatsen en te verplaatsen. Door onder andere bovenstaande maatregelen is de nieuwe ligboxenstal is MDV-waardig en kost slechts € 2.290,- per koeplaats (excl. melktank en melkstal). Wijsman bouw- en tekenadvies heeft de familie Boerkamp geholpen met het selecteren van een aannemer en de aanbesteding verzorgd. Tevens heeft Wijsman bouw- en tekenadvies de MDV aangevraagd, de bouwvergaderingen georganiseerd, de bouw begeleid en geassisteerd bij de oplevering. Agrarisch handels- en adviesbureau Wijsman heeft een aandeel gehad in de levering van de stalinrichting. Zo hebben zij de LED-verlichting (high bay) geleverd en de RVS buizenkoeler met groot uitwisselingsoppervlakte en levenslange garantie. Verder heeft Agrarisch handels- en adviesbureau de stalgordijnen en oprolpoorten (beide van ATO) geleverd. Graag nodigen wij u namens de familie Boerkamp van harte uit om deze bijzondere stal te komen bekijken! Datum: zaterdag 12 april 2014 Tijd: van 10.00 tot 15.00 uur Adres: Steunenbergerweg 7 A, 8121 RJ Olst Wij verzoeken u vriendelijk om niet in bedrijfskleding de open dag te bezoeken.