Agenda

Theatervoorstelling Wij Varkenland

De Groene Campus, Helmond
361 Varkenshouderij

Details evenement

22 maart 2014
20:00 uur
De Groene Campus, Helmond
BIG Challenge team 4 i.s.m. De Groene Campus
06-20618558
€20 p.p.

Acteur Lucas De Man speelt zijn indrukwekkende solovoorstelling 'Wij Varkenland' op zaterdagavond 22 maart in De Groene Campus in Helmond. De opbrengst van de avond komt ten goede aan BIG Challenge - Veehouderij tegen kanker.

De varkenshouderij als metafoor
Wij Varkenland gaat over Stijn, een jongen van 30 jaar die na 12 jaar rondtrekken in de wereld terugkeert naar zijn geboortestreek. Zijn ouders waren varkensboeren. Zijn broer heeft de boerderij overgenomen, hij zelf wilde ridder zijn.
Lucas De Man gebruikt het varken en de varkenswereld als metafoor voor onze huidige veranderende wereld en de zoektocht naar zijn rol daarin. Hij ging speciaal voor de voorstelling 1 maand lang op stage bij verschillende varkensboeren en interviewde graanhandelaars, bankiers, boerenbondleden, veeartsen en agrarische hulpverleners. Hij speelde de voorstelling naast in gewone theaters ook al een paar keer met veel succes exclusief voor boeren en mensen uit de agrarische sector.

De avond wordt georganiseerd door Wim Vugteveen, docent Veehouderij op De Groene Campus en Pieter Verrijt, varkenshouder in De Rips. Beide zijn lid van BIG Challenge - team 4 en doen op 5 juni 2014 mee met Alpe d'HuZes.