Agenda

Wroeten met VarkensNET: Waterkwaliteit

VIC Sterksel, Vlaamseweg 17, 6029 PK Sterksel, Sterksel
226 Varkenshouderij

Details evenement

12 februari 2014
15:45 uur
VIC Sterksel, Vlaamseweg 17, 6029 PK Sterksel, Sterksel
VarkensNET
info@varkensnet.nl
088 888 66 77

Water is een van de belangrijkste voedingsstoffen die een varken tot zich neemt, maar het is een van de laatste zaken waar varkenshouders naar kijken wanneer er problemen in de stal zijn. De Wroeten met VarkensNET “Waterkwaliteit” biedt ondernemers handvatten voor watermanagement.

De opvatting “water is water” gaat al lang niet meer op. De samenstelling van het water is op elk varkensbedrijf anders en dat terwijl het een essentieel onderdeel is van de voeding. Maar wat beïnvloedt de samenstelling en dus de kwaliteit van het water? Waar liggen de risico’s? En welke effecten heeft kwalitatief minder goed water op het varken? De Wroeten met VarkensNET “Waterkwaliteit” geeft varkenshouders, medewerkers en erfbetreders inzicht in het werken met water voor een gezonde bedrijfsvoering.

VarkensNET organiseert de bijeenkomst in samenwerking met AgruniekRijnvallei, Aquarius Technology, Kewi Services en Dierenartsenpraktijk Doetinchem-Zeddam.