Agenda

Innovatiemiddag melkveehouderij

Erf familie Van de Coolwijk, Hoogoordstraat 3, 5367 ND Macharen
303 Rundveehouderij

Details evenement

20 februari 2014
12:00 uur
Erf familie Van de Coolwijk, Hoogoordstraat 3, 5367 ND Macharen
DLV Rundvee Advies BV i.s.m. ZLTO
info@dlvdier.nl
0413-336800

Donderdag 20 februari: Innovatiemiddag melkveehouderij

Kennis en inspiratie opdoen over innovaties binnen de melkveehouderij. Dat is het doel van de innovatiemiddag die voor u georganiseerd wordt op het bedrijf van de familie Van de Coolwijk in Macharen.

Familie Van de Coolwijk melkt in een nieuwe ligboxenstal 200 koeien met een 50-stands carrousel buitenmelker. De stal bestaat uit diepstrooiselboxen gevuld met zand. Zand is super voor de koeien, maar zand in de mest is een probleem. Er is lastig mee te werken en door zand slijt alles extra hard.
Joost van de Coolwijk zocht naar een oplossing hiervoor en kocht een zandscheider om het zand uit de drijfmest te filteren. Tijdens deze innovatiemiddag kunt u zien hoe de installatie in de praktijk werkt.

DLV en ZLTO nodigen u uit om de trends in het Europese debat rondom mestwetgeving te volgen en de resultaten van twee praktijknetwerken te bekijken. Vanuit de praktijk worden voorbeelden en resultaten van innovatieve machines, bemestingstechnieken en verschillende mestfracties besproken. Praktijkproeven tonen aan dat mestverwerking kansen biedt. Naast het belichten van de bodem en het gewas wordt het vee tijdens deze innovatiemiddag ook niet vergeten. Er is aandacht voor rantsoenen en voerefficiëntie.

U kunt zich tot 14 februari a.s. gratis aanmelden via secretariaatdier@dlv.nl. Vermeld bij het aanmelden uw naam en het aantal deelnemers. Het aantal plaatsen is beperkt.

Datum: donderdag 20 februari 2014
Tijdstip: 12.00 tot 16.00 uur
Bij: Familie van de Coolwijk, Hoogoordstraat 3, 5367 ND Macharen
 
DLV organiseert deze open dag i.s.m. ZLTO.
 
Contactpersoon DLV: Judith Mulder, tel: 06 – 26 54 23 97 / j.mulder@dlv.nl