Agenda

Training Grondstoffen voor zelfmengende veehouders

Centrale locatie of SFR
405 Rundveehouderij, Varkenshouderij

Details evenement

31 december 2014
Centrale locatie of SFR
321

Steeds meer veehouders gaan over tot het inkopen van kernvoeders en het in eigen beheer inkopen en bijmengen van grondstoffen. De ontvangst en het gebruik van enkelvoudige grondstoffen vragen andere kennis van de veehouder. Hoe moet een grondstof beoordeeld worden bij ontvangst, wat zijn de risico’s, eigenschappen en toepassingen van grondstoffen, wat zijn de criteria om te bepalen welke grondstof wel of niet wordt gebruikt? Hoe ontstaan grondstoffen en welke in­vloed heeft het ontstaansproces op kwaliteit, veiligheid en gebruik?


De grondstoffen die in deze training aan de orde komen zijn de typische grondstoffen die door zelfmengende veehouders worden gebruikt. Daarnaast is er ruimte voor een aantal door de deelnemers specifiek gevraagde grondstoffen.


De volgende onderwerpen worden behandeld:
- werkwijze ontvangst
- organoleptische controle
- kenmerken van de grondstof
- gevaren per grondstof
- toepassingen.


Leerdoel
In deze training zullen aan de hand van voor zelfmengende veehouders gangbare grondstoffen de mogelijke gevaren per grondstof worden besproken. Daarnaast zal ingegaan worden op het voorkomen van problemen door een goede ingangscontrole. Na de training weet u waar u bij ontvangst en gebruik op moet letten om de kwaliteit zo goed mogelijk te waarborgen.


Doelgroep
De training is bestemd voor zelfmengende veehouders en hun relevante medewerkers, alsook voor adviseurs van leveranciers aan zelfmengende veehouders, zoals bijvoorbeeld mengvoeder­leveranciers.

Data en locatie
De training bestaat uit 1 dagdeel.
Deze workshop is ook geschikt om in-company gegeven te worden. Neemt u contact met ons op voor meer informatie. Wij maken graag een gerichte offerte voor u.
Datum : deze training wordt op aanvraag gegeven.
Locatie : SFR of een centrale locatie ten opzichte van de deelnemers.
Tijd : 9.00 -12.30 uur.
Prijs
€ 321,- (incl. trainingsmateriaal, excl. BTW).

https://schothorst.nl/nl/cursussenthemadagen/actuele-cursussen-en-trainingen/show/70