Agenda

PIT-sessie Team Gerald 'Doelbewust naar een hoger niveau'

Groenhorst Barneveld, Barnseweg 3, Barneveld, Barneveld
305 Varkenshouderij

Details evenement

02 december 2014
19:30 uur
Groenhorst Barneveld, Barnseweg 3, Barneveld, Barneveld
Pigs Innovation Tour (PIT)
info@varkensnet.nl
088 888 66 77
€ 25,-

Pigs Innovation Tour 2014/2015 is een project voor en door varkenshouders. PIT gaat over innovatie en ondernemerschap, maar ook over trots, lef en leren van elkaar. 

Zeven varkenshouders vormen samen het Pigs Innovation Team. Samen met hun eigen teams zijn ze tot eind 2015 te volgen bij alles wat ze doen.

Vrijwel geen antibiotica, zeer weinig vaccinaties, minder ingrepen aan de big en mooie resultaten: hoe heeft Gerald Deetman dat voor elkaar gekregen? Door bewuste keuzes te maken met zijn team! Op dinsdag 2 december vertellen zij welke keuzes er zijn gemaakt in de bedrijfsvoering en tot welke resultaten dat heeft geleid.

Programma

De dierenarts – Gerard van Eijden (Suvita Varkensartsen) 
Geeft vanuit het team de visie op gezondheid: Gezondheid komt niet uit een potje. Welke mogelijk-heden heeft een varkenshouder om dieren gezond te houden? Hoe bouw je een houderijsysteem om een varken heen dat het varken gezond houdt?

De voervoorlichter – Rob van de Veerdonk (Agrifirm)
Legt uit hoe je bewust kunt sturen met voeding: naast een bedrijfsbehandelplan van de dierenarts is er nu ook een voerprotocol. Om inzicht te krijgen in wat bewust voeren oplevert maakt het team van Gerald gebruik van BIG control, SOW control en voerwinst.nl

De varkenshouder – Gerald Deetman (ValleiVarken)
Vertelt wat hij precies heeft veranderd in zijn manier van werken en wat dat concreet heeft opgeleverd in gezondheid, welzijn, werkplezier en euro’s. Voorzien van veel foto’s en praktische handvatten rechtstreeks uit het bedrijf.
Aan het einde van deze sessie heeft u de theorie achter gezondheid weer opgefrist, een aantal nieuwe tools gezien en gehoord die helpen om met een team bewuster toe te werken naar doelen én heeft u praktische tips waar u morgen al mee aan de slag kunt.