Agenda

Boerderij Grond om te Boeren

Hotel Papendal, Arnhem
319 Akkerbouw

Details evenement

03 december 2014
09:00 uur
Hotel Papendal, Arnhem
Boerderij
0314-349427
Vanaf € 50,- voor Boerderij-abonnees

Smart farming kun je niet kopen, je moet het zelf doen.’
Precisielandbouw, oftewel smart farming krijgt vaste voet aan de grond in de Nederlandse akkerbouw. Innovatieve rechtrijsystemen en computergestuurde en plaatsspecifieke bewerkingen worden ingebed in slimme, duurzame landbouwsystemen. Geen akkerbouwer, loonwerker of gras- en maisteler kan er nog omheen. Smart farming is het akkerbouw van de toekomst. Akkerbouw 3.0.

Laat u in één dag bijpraten over smart farming. Over de plantenteelt van de toekomst. Over hoe snel de techniek voortschrijdt. Over welke stappen u moet zetten om er van te profiteren. Kom luisteren naar het inspirerende verhaal van innovatief akkerbouwer Jacob van den Borne en naar de analyse specialist Herman Krebbers van DLV Plant. Maak een keus uit de verschillende workshops om te horen hoe u zelf op uw bedrijf aan de slag kunt en hoor van deskundigen hoe noodzakelijk ook bodemkennis is om flinke stappen richting toekomst te zetten.

Smart farming gaat over high tech en toepassing van innovatieve middelen in de akkerbouw; op exact de juiste plek, exact het juiste tijdstip en in exact de juiste hoeveelheid. Smart farming gaat ook over perfectie van het management, de basis van ieder gezond akkerbouwbedrijf. “Smart farming kun je niet kopen, je moet het zelf doen”, aldus pionier Jacob van den Borne.

Stel u op de hoogte en meld u aan voor het event Grond om te Boeren Smart Farming op woensdag 3 december aanstaande in Arnhem.