Agenda

Stop Food Waste symposium

Amsterdam, Restaurant Stork www.restaurantstork.nl
714 Boerderij Academy, Rundveehouderij, Akkerbouw, Varkenshouderij, Pluimveehouderij, Mechanisatie

Details evenement

06 november 2014
Amsterdam, Restaurant Stork www.restaurantstork.nl
Dutchlabel
020-6388770
999

Symposium tegen Food Waste met out of the box denken

De EU heeft 2014 uitverkozen tot het jaar tegen voedselverspilling.
30% van de wereld heeft honger en 30% van het voedsel in supermarkten wordt weggegooid. Daarom organiseren wij op donderdag 6 november een symposium tegen food waste in Amsterdam. Ons doel is de 2 miljard euro aan food waste per week in de gehele food supply chain te reduceren tot nul.

We hebben 10 captains of industry uitgenodigd om hun waste issues met ons te delen. De bedrijven zijn geselecteerd op de 10 categorieën in de food supply chain, van oogst tot processing, distributie, verpakking en schapmanagement.
Een paar maanden voor het symposium wordt een brainstorm georganiseerd met bijzondere conceptdenkers.

Via conceptdenken kom je tot andere 'out of the box' oplossingen van toegevoegde waarde.
De denkers zijn: Edward de Bono, Daan Roosegaarde, Lidewij Edelkoort, Joep van Lieshout, Erik Kessels, Frank Tjepkema en Wim Michels.
De Denktank gaat de vraagstukken oplossen, de oplossingen worden gedeeld op het symposium.

Het symposium is bestemd voor managers en professionals uit de levensmiddelenbranche. Toine Timmermans verbonden aan de Universiteit van Wageningen en food waste expert is inhoudelijk betrokken en dagvoorzitter.

Food waste begint aan het begin van de food supply chain bij de oogst als er tonnen aan kool ligt te rotten op de akkers, omdat de lange armen van de landbouwmachines de hoeken van de akkers niet kunnen bereiken en de kool achterblijft op het veld. Het Russisch handelsembargo tegen Europees fruit, groente, vlees en verse zuivelproducten, waardoor er kilo’s tomaten, komkommers en paprika’s liggen te wachten wat het Nederlandse bedrijfsleven minstens 300 miljoen euro kost is een actueel voorbeeld van food waste. In Nederlandse supermarkten wordt per dag 1 miljoen euro verspild. Dat is vooral groente, fruit, brood en zuivel. Goed voedsel wat nog verkocht en gegeten kan worden. Daar moet iets aan worden gedaan.


Tickets zijn vanaf nu te koop. Kijk op de site of volg onze twitterpagina voor alle ins & outs over dit vernieuwende symposium!

Meer info symposium: www.stopfoodwaste.nl
Twitter symposium: @nofoodtowaste
Meer info denkers: http://www.eggofcolumbus.net/page/members-conceptdenkers
Meer info conceptdenken: www.eggofcolumbus.net