Agenda

Wroeten met VarkensNET: Omgaan met beren

Varkens Innovatiecentrum Sterksel, Vlaamseweg 17, 6029 PK Sterksel, Sterksel
272 Varkenshouderij

Details evenement

14 oktober 2014
13:00 uur
Varkens Innovatiecentrum Sterksel, Vlaamseweg 17, 6029 PK Sterksel, Sterksel
VarkensNET
info@varkensnet.nl
088 888 66 77
varkenshouders € 25,- / bedrijfsleven € 75,-

Steeds meer varkenshouders houden beren. Waar moet u rekening mee houden bij het management van beren? De “Wroeten met VarkensNET: omgaan met beren” biedt u actuele kennis en praktische handvatten.

Hoe kunt u succesvol beren houden met weinig agressief en seksueel gedrag bij beren? Hoe werkt detectie en borging van berengeur en welke ontwikkelingen zijn er op dat gebied? Is met fokmanagement berengeur te reduceren? Als u beren houdt, dan loopt u waarschijnlijk tegen dit soort vragen aan. Het omgaan met beren vraagt om specifieke kennis. Reden voor VarkensNET om een bijeenkomst te organiseren voor varkenshouders en hun medewerkers, erfbetreders, studieclubs en studenten.

VarkensNET heeft samen met Connecting Agri & Food, VION, TOPIGS en Wageningen UR een informatieve en inspirerende bijeenkomst georganiseerd over het houden van beren. Door deel te nemen aan de bijeenkomst krijgt u praktische handvatten aangereikt over het management bij beren. Experts delen kennis en ervaringen rond berengedrag en berengeur, consumentenacceptatie en keuzes binnen het fokmanagement van beren. U krijgt inzicht in de laatste onderzoeksresultaten, perceptie van de markt en consument en andere ontwikkelingen op dit gebied.