Agenda

Demobijeenkomst mestdroger

Erf van Varkensbedrijf Bert Rijnen, Oirschot
626 Rundveehouderij, Varkenshouderij, Pluimveehouderij

Details evenement

29 oktober 2014
13:15 uur
Erf van Varkensbedrijf Bert Rijnen, Oirschot
DLV Intensief Advies BV
info@dlvdier.nl
0413-336800
€ 49,50 per persoon (excl. BTW)

Woensdag 29 oktober: Demobijeenkomst mestdroger te Oirschot

Op woensdagmiddag 29 oktober a.s. zijn geïnteresseerden van harte welkom op het bedrijf van Bert Rijnen te Oirschot om de daar geïnstalleerde mestdroger te bekijken. Vanuit het praktijknetwerk ‘Mestafzet op de korrel’ vertelt Jan Pijnenburg, specialist mestverwerking bij DLV, over de mestverwerkingstechnieken in zijn algemeenheid en geeft hij een toelichting op de installatie van Bert Rijnen.

Bij Rijnen staat op zijn locatie aan de Broekstraat in Oirschot een co-vergister. Met de restwarmte van de vergister droogt hij de mest tot een droge stof-percentage van 80%. De droge mest wordt vervolgens in containers afgevoerd. De warme lucht wordt over drie mestbanden van 24 meter lengte getrokken, waardoor een groot deel van het vocht in de mest verdampt. Om geur en stikstof tot een minimum te beperken zijn drie luchtwassers geplaatst na de droger. Ook deze zijn te bezichtigen tijdens deze middag.

Voor deelname aan deze demonstratiebijeenkomst kunt u zich tot en met 20 oktober a.s. aanmelden door te mailen naar m.hol@dlv.nl onder vermelding van ‘aanmelding demo mestdroger 29 oktober’. Vermeld bij het aanmelden uw naam, telefoonnummer en het aantal deelnemers.
Deelname kost € 49,50 per persoon (excl. BTW). Deelname op basis van volgorde van inschrijving.

Datum: woensdag 29 oktober 2014
Tijdstip: 13.15 tot 16.30 uur
Bij: Erf van Varkensbedrijf Bert Rijnen, Broekstraat 31, 5688 JX Oirschot

DLV organiseert deze demobijeenkomst.

Contactpersoon DLV: Marco Hol, tel. 06 – 26 51 86 86 / m.hol@dlv.nl