Agenda

Workshop erfelijkheidsleer - kippen en varkens

Cursuscentrum Dierverzorging Barneveld, Barneveld
306 Boerderij Academy, Varkenshouderij, Pluimveehouderij

Details evenement

18 januari 2014
10:00 uur
Cursuscentrum Dierverzorging Barneveld, Barneveld
Stichting Zeldzame Huisdierrassen ism Cursuscentrum Dierverzorging Barneveld
info@szh.nl
06-54 92 22 75
95,00

In 2013-2014 organiseert de Stichting Zeldzame Huisdierrassen (SZH) samen met het Cursuscentrum Dierverzorging Barneveld een eendaagse fokkerijcursus. De cursus is bestemd voor iedereen die zich wil verdiepen in de erfelijkheidsleer en het fokken van dieren.

De doelgroep wordt gevormd door: eigenaren van dieren die er mee (willen gaan) fokken, leden van foktechnische commissies en bestuursleden die een ras willen verbeteren. De cursus geeft inzicht in de wetmatigheden van de erfelijkheidsleer en de toepassingen daarvan bij het fokken van dieren. De kennis kan gebruikt worden om op een verantwoorde manier een volgende generatie te fokken. De mogelijkheden van de moleculaire genetica worden geschetst. De kennis over verwantschap en inteelt die nodig is om een ras in stand te houden, wordt ook aan de orde gesteld.

In deze eendaagse cursus wordt in het eerste deel de theorie behandeld die geldt voor alle diersoorten. In het tweede deel wordt de aandacht gericht op de fokkerij van de diersoorten: kippen en varkens.

De cursus wordt op zaterdag 18 januari gegeven bij het Cursuscentrum Dierverzorging Barneveld. De docenten zijn Myrthe Maurice en Kor Oldenbroek. De inschrijfkosten bedragen € 95,- per persoon.

Opgave: http://www.cursuscentrum.nl/cursus/algemeen/erfelijkheidsleer%20fokken-van-dieren/