Agenda

Masterclass BVD en IBR

Dairy Campus Praktijkcentrum, Goutum
255 Rundveehouderij

Details evenement

02 december 2013
13:00 uur
Dairy Campus Praktijkcentrum, Goutum
De Gezondheidsdienst voor Dieren en MSD Animal Health
0900-1770, kies optie 1
gratis of € 19,50 (afhankelijk van lidmaatschap GD Melkmeesters)

GD en MSD samen ‘de boer op’

De BVD en IBR specialisten van de GD en MSD gaan in de maanden november en december samen ‘de boer op’ om met melkveehouders in gesprek te gaan over nut en noodzaak van een gedegen BVD en IBR strategie op melkveebedrijven. Nederland kent een hoge veedichtheid en een grote variatie in gezondheidsstatussen. Hoe komt u tot een optimale BVD en IBR aanpak op uw bedrijf? Hoe wordt u vrij? Hoe blijft u vrij? En hoe blijft u beschermd? Door berichtgeving over een mogelijk landelijke aanpak van BVD en IBR vragen veel melkveehouders zich af wat er gaat gebeuren en hoe de situatie op het eigen bedrijf is. In landen om ons heen werkt een collectieve aanpak succesvol of staat men op het punt om hier mee te beginnen.
Hoe is dat succes tot stand gekomen? In Nederland ontstaan lokale initiatieven om BVD uit te bannen. Hoe zit dat? En waar hebben we het eigenlijk over als het om BVD en IBR gaat? Over één ding zijn de specialisten het zonder meer eens: Op een modern rundveebedrijf horen BVD en IBR niet thuis!

De masterclasses worden op 12 locaties in Nederland georganiseerd en zijn bedoeld voor toekomstgerichte melkveehouders. Bent u zo’n melkveehouder en wilt u weten waar de dichtstbijzijnde masterclass is? Klik dan op de link hieronder voor meer informatie en aanmeldmogelijkheden.