Agenda

Bijeenkomst Fruit in kippenuitloop, Dronten

opleidingscentrum Warmonderhof, Knooplaan 6, Dronten (Flev)
289 Pluimveehouderij

Details evenement

12 november 2013
13:30 uur
opleidingscentrum Warmonderhof, Knooplaan 6, Dronten (Flev)

12 november: bijeenkomst ʼFruit in de kippenuitloopʼ Deze bijeenkomst in het kader van project ʼBomen voor Buitenkippen’ (www.bomenvoorbuitenkippen.nl) is bedoeld voor wie al fruitbomen heeft in de kippenuitloop en vragen heeft over de verzorging, bemesting, snoeien, ziekten, spuiten enzovoort. Fruitteeltdeskundige Wil Sturkenboom, docent biologische fruitteelt op de Warmonderhof, gaat in op vragen zoals: Hoe moet je fruitbomen snoeien? Hoe, wanneer en hoeveel moet je fruitbomen bemesten? Hoe herken je wanneer je het fruit het beste kunt oogsten? Hoe krijg je goede kwaliteit fruit om bijvoorbeeld sap van te maken? Welke samenwerkingsmogelijkheden zijn er voor verwerking? Hoeveel mineralen kun je afvoeren met fruitbomen? Hoe voorkom je ziekten en hoe doe je het biologische spuiten in combinatie met kippen? Is spuiten nodig? Met welke middelen wordt dat in de biologische fruitteelt gedaan?

Locatie: biologische boomgaard van opleidingscentrum Warmonderhof, Knooplaan 6, Dronten (Flev)

Tijdstip: van 13.30 tot 15.00 uur (of tot 15.30 indien nodig)