Home

Achtergrond

Zuiglammeren prijshoudend verkocht

De lammeren en schapen zijn dinsdag 2 juni in Leeuwarden prijshoudend verkocht.

De noteringen die de veemarkt uitbracht bleven ongewijzigd ten opzichte van de voorgaande week. Met name voor de zuiglammeren zijn de prijzen beter dan vorig jaar, temeer omdat ze beter in het gewicht zitten. De droogte van de afgelopen tijd is voor de schapen op de klei geen slechte zaak, het scheelt aanzienlijk in wormbesmetting. De opbrengst van de beste kwaliteit zuiglammeren is 16 tot 20 kilo geslacht.

Aanvoer vlot opgenomen

De aanvoer, 960 stuks, is vlot opgenomen. Het waren er 340 minder dan in de voorgaande week. De terugval past bij de tijd van het jaar. Zuiglammeren bepalen momenteel ruim de helft van het aanbod, het aantal overhouders krimpt. Nog steeds gaan er relatief veel zuiglammeren op export naar België, ditmaal circa 300 stuks. De rest ging weg voor slacht in het binnenland. Nederlands lamsvlees vindt nu ook wel zijn weg naar Duitsland, dat verder vooral bediend wordt met karkassen uit het Verenigd Koninkrijk.

De prijs van de oude schapen blijft net als de overige noteringen wat hangen, maar staat wat onder druk. Er is niet veel emplooi voor. Overigens is ook dit aanbod niet ruim.

Prognose: prijshoudend.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vind je in Boerderij Marktprijzen

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo

Of registreer je om te kunnen reageren.