Home

Achtergrond 4 reacties

Proef met waterstof in beeld

Waterstof heeft toekomst als duurzame brandstof voor machines. Ook voor landbouwmachines, aldus Chris de Visser van Wageningen UR.

Duurzame energie is vooral elektrisch. Dat heeft een groot probleem, je kunt het niet opslaan.

Een economie puur op basis van elektriciteit gaat niet lukken, verwacht Chris de Visser, business unit manager van Wageningen UR. Met waterstof – eerst op te wekken met bijvoorbeeld zon en wind – worden de mogelijkheden veel groter. Er is zelfs een combinatie mogelijk van diesel en waterstof.

Proefproject waterstof

De Visser sprak onlangs op een demodag in Lelystad over waterstof. Er is een proefproject gaande van Wageningen UR en TNO.

Video: Theo Galama

Laatste reacties

 • Alco

  Zeer goede proef met waterstof.
  Gasleidingen liggen er al voor.
  Dat elektrisch duurzaam is valt nog te bezien. Opwekking is het item.

 • Kringloopboer

  Helemaal mee eens want de co2 wordt een nog groter probleem dan stikstof

 • veldzicht

  Stikstof is helemaal geen probleem,dat hebben ze er maar met de haren bijgesleept om dat ze wel in zagen dat ze de CO2 kwestie toch niet zo erg de veehouderij in de schoenen konden schuiven en de linkse partijen en milieu organisaties willen kost wat kost een veel kleinere veestapel.En dat de veestapel
  voor 46% (als het 20% was hadden ze precies het zelfde gezegd)verantwoordelijk is voor de stikstof neerslag die de hele natuur verpesten nou daar kan je die boeren wel mee pakken.

 • torrarica

  Waterstof is de oplossing.ook als vervanger van het aardgas.De leidingen kunnen zo gebruikt worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.