Home

Achtergrond

Bank of England laat rente ongemoeid

De Britse Centrale Bank (Bank of England) heeft de rente niet aangepast op de laatste dag voordat het Verenigd Koninkrijk formeel uit de EU stapt.

Volgens de BoE neemt de onzekerheid over de economie wat af, afgezien van de gevolgen van het coronavirus in China. Na de formele stap uit de EU volgt nog het traject van onderhandelingen met de EU over de nieuwe handelsrelatie.

De koers van het Britse pond steeg licht ten opzichte van de euro. De ECB noteerde het pond op GBP 0,8418 per euro. De koers ligt daarmee bijna op het hoogste punt in het afgelopen jaar en sinds het brexit-referendum in 2016. In augustus 2019 was het meest recente dieptepunt tijdens de crisis in de Britse regering over de brexit. Toen lag de koers op bijna GBP 0,93. Alleen in augustus 2017 was het pond nog net iets minder waard ten opzichte van de euro.

Eerder deze week heeft ook de Amerikaanse Federal Reserve de rente ongemoeid gelaten. Dat was volgens de algemene verwachting op de financiële markten. De financiële markten werden deze week vooral beïnvloed door de crisis rond de uitbraak van het coronavirus in China. Het is voorlopig onduidelijk hoe groot de gevolgen zijn voor de Chinese economie.

Of registreer je om te kunnen reageren.