Home

Achtergrond

Sharemilken op groot Duits melkveebedrijf

In het noorden van Duitsland staat een melkveebedrijf voor 150 tot 200 koeien te koop. Er zijn mogelijkheden voor een sharemilk-constructie.

In de Duitse deelstaat Nedersaksen staat een melkveebedrijf te koop voor 150 tot 200 melkkoeien en bijbehorende jongvee. Het bedrijf staat nu enkele jaren in de verkoop en er zijn wat aanpassingen gedaan en de vraagprijs is gezakt.

Het object is gebouwd als proefbedrijf, wat te zien is aan de ruime opzet en de zware bouwconstructies. De stallen zijn op een aantal aspecten gemoderniseerd. Het erf inclusief gebouwen heeft een oppervlakte van circa 3 hectare.

80 hectare eigendom

Het bedrijf heeft 95 hectare grond in gebruik, waarvan circa 80 hectare eigendom. Van die grond ligt 65 hectare rondom het bedrijf. De kleigrond kent geen veenplekken, wat wel vaak het geval is bij andere gronden in het gebied. Weidegang is goed mogelijk.

De ligboxenstal is gebouwd in 1975. De stal is diverse malen gemoderniseerd en telt 160 ligboxen. De koeien worden gemolken in een 2 x 12 zij-aan-zij rapid exit melkstal uit 2012 met koeherkenning, elektronische melkmeting en beweegbare vloer.

Lees verder onder de foto.

Het melkveebedrijf biedt ruimte voor circa 150 tot 200 melkkoeien en bijbehorend jongvee. Aan de opzet van het bedrijf is te zien dat het een voormalig proefbedrijf betreft. - Foto's: Q&Q Business
Het melkveebedrijf biedt ruimte voor circa 150 tot 200 melkkoeien en bijbehorend jongvee. Aan de opzet van het bedrijf is te zien dat het een voormalig proefbedrijf betreft. - Foto's: Q&Q Business

Vraagprijs € 3,25 miljoen

150 tot 200 melkkoeien
155 ligboxen
96 hectare grond
30 tot 40% afslibbaar
65 hectare rondom stallen
2 x 12 rapid exit melkstal

Bedrijfswoning

Verder staat op het erf een gerenoveerde, voormalige landbouwschuur voor circa 50 stuks jongvee en 50 droge dieren in diepstrooiselboxen. Een gerenoveerde kalverstal uit 1995 telt 8 strohokken en 22 éénlingboxen. Op het erf staat een loods voor de opslag van hooi en stro, een voerplaat en een mestscheider. Bij het bedrijf hoort een bedrijfswoning met 4 slaapkamers en een appartement voor de medewerkers.

Lees verder onder de foto.

De koeien worden gemolken in een 2 x 12 zij-aan-zij rapid exit melkstal met onder andere koeherkenning, elektronische melkmeting en een beweegbare vloer. Deze dateert uit 2012.
De koeien worden gemolken in een 2 x 12 zij-aan-zij rapid exit melkstal met onder andere koeherkenning, elektronische melkmeting en een beweegbare vloer. Deze dateert uit 2012.

Eventueel met minder grond te koop

Het bedrijf is going concern over te nemen. De vraagprijs voor het onroerend goed is € 3,25 miljoen, kosten koper. Het bedrijf is eventueel met minder eigendomsgrond te koop. Verder staan de eigenaren open voor het aangaan van een zogenoemde sharemilk-constructie om zodoende kapitaal op te bouwen. Hierbij is het wel gewenst dat het financieel vermogen van de sharemilker dusdanig is dat de gebouwen plus ondergrond overgenomen kunnen worden. De vraagprijs hiervoor is € 750.000.

Voor meer informatie: Q&Q Business BV in Bennekom tel. 0318-41 96 00, info@qqbusiness.nl.

Check de grond- en pachtprijzen, actuele koopaktes en andere agrarische transacties op boerderij.nl/landbouwgrond

Of registreer je om te kunnen reageren.