Home

Achtergrond 1 reactie

Regen brengt rust in ruwvoermarkt

De regen die in de voorbije dagen is gevallen, heeft in de droge regio’s voor wat rust gezorgd. Toch zijn met de neerslag van de afgelopen week de problemen nog niet verholpen.

Handelaren zien dat er vooral vanuit Twente en de Achterhoek ten opzichte van andere regio’s meer vraag naar ruwvoer is. Toch zit er qua prijs geen beweging in de markt. Kuilmais kost nog altijd tussen de € 65 en € 75 per ton, afhankelijk van de kwaliteit van het product. De betere mais wordt heel snel verkocht, terwijl mais van gemiddelde kwaliteit wat langer wordt aangeboden.

De handel in bierbostel loopt gestaag door. Handelaren zien nog niet dat het aanbod direct veel kleiner wordt. Dat effect laat nog even op zich wachten. Wel is, mede door de neerslag van de voorbije week, de vraag wat getemperd. Tot een verandering van de prijzen komt het opnieuw niet. De periode met stabiele prijzen wordt met een week verlengd. De Boerderij-notering ligt op € 2,05 tot € 2,25 per % droge stof.

Het aanbod aan aardappelproduct is schaars. Dat heeft alles te maken met het feit dat de aardappelen van de nieuwe oogst veel minder restproduct hebben en dat nog niet alle verwerkende industrie is opgestart. De prijzen van aardappelstoomschillen staan nu nog op € 2,15 per % droge stof, maar als er duidelijk meer product beschikbaar komt, gaat die prijs ongetwijfeld zakken. De vraag blijft echter: wanneer?

Voorlopig gaan handelaren uit van een markt waarin weinig prijsverandering op gaat treden. De extra vraag naar ruwvoer, voornamelijk in het Oosten, kan momenteel relatief vlot worden ingevuld. Dat zorgt voor een markt met stabiele prijzen.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vind je in Boerderij op Maat:  

Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Eén reactie

  • Gradje 1966

    De foerage handel probeert onrust te creëren zodat ze veel winst kunnen maken .
    Ik weet heel zeker er is voer genoeg de mais staat er op veel plekken goed bij beter dan het vorig jaar maar angst hazen betalen altijd te veel . Laat de handel maar eens wachten met hun voorraden dan zakt de prijs vanzelf

Of registreer je om te kunnen reageren.