Home

Achtergrond

Zuiglammeren tegen stabiele prijzen verkocht

Een rustige handel in zuiglammeren op de veemarkt in Leeuwarden dinsdag 2 juli. De prijzen voor de dieren kwamen niet in beweging.

Ten opzichte van de markt van vorige week werden bijna 400 dieren meer aangeboden. Omdat de vraag ook iets beter was, leidde het ruimere aanbod niet tot een prijsverlaging. Handelaren zagen dat vooral de wat zwaardere zuiglammeren goed konden worden verkocht. De gewichten lopen al op tot boven de 20 kilo.

€ 112,50 voor de betere zuiglam

Handelaren verwachten overigens niet dat het aanbod aan zuiglammeren de komende tijd heel veel ruimer wordt. Het prijspeil van de zuiglammeren valt, zeker in vergelijking met vorig jaar, toch nog wat tegen en omdat de dieren nog voldoende kunnen grazen, is de noodzaak om ze naar de markt te brengen niet heel erg groot. Voor de betere zuiglammeren wordt momenteel tot € 112,50 betaald.

Lees verder onder de grafiek.

Uniforme vleeskwaliteit

De import van levend vee is zeer beperkt momenteel. De invoer richt zich hoofdzakelijk op karkassen. De wisselkoers van de Britse pond is gunstig en dat maakt het importeren van karkassen momenteel aantrekkelijk. Daarnaast is de kwaliteit van het vlees uniformer, wat het verwerken van de karkassen gemakkelijker maakt.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vind je in Boerderij op Maat:  

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.