Home

Achtergrond

Prijs zuiglammeren opnieuw gelijk

Er zit ook deze week geen beweging in de prijzen voor lammeren en schapen op de veemarkt in Leeuwarden.

Handelaren merken dat lammeren nog niet worden aangeboden, en dat ze pas in de week van het islamitische Offerfeest naar de markt worden gebracht. Dat heeft alles te maken met het feit dat de dieren dan hoogstwaarschijnlijk meer opbrengen. De goede rammen moeten ook wel meer opbrengen, omdat ze zijn bijgevoerd in de afgelopen periode en daardoor ook een hogere kostprijs hebben.

Prijzen zuiglammeren tijdelijk hoger

Het lijkt er dan ook sterk op dat de prijzen voor zuiglammeren volgende week een (tijdelijke) stap omhoog gaan zetten. Op dit moment ligt de prijs voor luxe zuiglammeren op € 102,50 tot € 112,50 per dier. Dat zijn, in vergelijking met eerdere jaren, prijzen waar niet iedereen al te enthousiast van wordt. Mede hierdoor worden dieren minder snel op de markt gebracht. Er wordt gewacht op hogere prijzen.

Volgende week meer lammeren

De verwachting is dan ook dat er volgende week meer lammeren op de markt worden gebracht. Vanwege het islamitische Offerfeest zal ook de vraag iets beter zijn. Het is afwachten hoe de verhouding tussen vraag en aanbod is volgende week, maar normaal gesproken gaat de prijs voor zuiglammeren een sprongetje maken. Een week later zal dit effect echter weer verdwenen zijn en de prijs ook weer dalen.

Prognose: korte prijsopleving.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vind je in Boerderij op Maat:  

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.