Home

Achtergrond 4 reacties

Positief rentesignaal van Fed-baas

Hinten op renteverlaging door de voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, Jerome Powell, hebben de beurskoersen wereldwijd flink laten stijgen.

Powell sprak op een hoorzitting in het Huis van Afgevaardigden in Washington. Hij kondigde weliswaar niet direct een renteverlaging aan, maar hij deed ook geen enkele moeite om de verwachtingen daarop te temperen. Dat wordt in de financiële wereld opgevat als duidelijk signaal dat een verlaging van de Amerikaanse rente deze maand er gaat komen, zoals algemeen verwacht.

Ongekend goede economische cijfers Amerika

De cijfers van de Amerikaanse economie rechtvaardigen de stap amper, die zijn immers ongekend goed op basis van economische groei en een recordlage werkloosheid. Maar andere onzekerheden zoals lagere groei buiten de VS en de nog steeds bestaande handelsconflicten wegen duidelijk zwaarder. Analisten gaan uit van een renteverlaging met 0,25% naar een bandbreedte van 2,0% tot 2,25%.

Renteverlagingen eurozone

Ook in de eurozone staan renteverlagingen voor de deur. Met de voorgenomen benoeming van de huidige IMF-voorzitter Christine Lagarde als opvolger van Mario Draghi zal dat weinig veranderen, verwachten analisten. De overheden in met name Duitsland en Nederland kunnen inmiddels tegen ongekend lage rentes geld lenen en betalen per saldo een negatieve rente. Het is beleggers duidelijk wat waard om geld uit te lenen aan dergelijke landen. En dat mag zelfs geld kosten.

Meer informatie vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Euribor
Wisselkoers euro in dollars
Wisselkoers euro in Britse ponden

Laatste reacties

 • Gat

  Dit gaat een keer goed fout! Wat is geld nog waard.

 • Attie

  Steeds minder Gat, beleggen in grond en de bank voor je laten werken!

 • djschoonman1

  Wanneer gaat de Rabobank dat doorgegeven aan zijn agrarische bedrijven???

 • Gat

  Die achterlijke banken waar we 10 jaar geleden voor hebben moeten betalen voor hun fouten. Zijn weer op dezelfde weg bezig.
  Bij een rente van bijna niks valt er straks niks rente te verlagen om economie vlot te trekken.
  De overwaarde van je huis promoten ze al om op te nemen en je huis van te verbouwen of leuke dingen van te doen.
  Schop onder hun ballen moeten ze hebben die achterlijke banken.

Of registreer je om te kunnen reageren.