Home

Achtergrond

ECB houdt rente voor nu gelijk

De Europese Centrale Bank (ECB) houdt de rentetarieven gelijk. De instantie wil de rente zolang als nodig op het huidige lage niveau houden.

Er werd door sommige partijen verwacht dat de bank de rente nu al zou verlagen. Mogelijk doet de ECB dat in september. Eerder had de ECB gezegd dat de rente tot en met de eerste helft van 2020 op het huidige niveau zou blijven. Nu wordt expliciet een eerdere renteverlaging genoemd door de bank. Ook een nieuw opkoopprogramma voor obligaties wordt door de centrale bank niet uitgesloten. Er komen steeds meer signalen dat de economie van de eurozone aan het afzwakken is, onder druk van de wereldwijde handelsspanningen en een afkoelende wereldeconomie.

Brexit

De Britse pond daalde deze week in waarde. Eerst in afwachting van de benoeming van de nieuwe premier in het Verenigd Koninkrijk, daarna na de installatie van Boris Johnson als nieuwe premier. Beleggers vrezen voor een harde brexit en de gevolgen ervan voor de Britse economie. De pond reageerde ook sterk op het besluit van de ECB.

Meer informatie vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Euribor
Wisselkoers euro in dollars
Wisselkoers euro in Britse ponden

Of registreer je om te kunnen reageren.