Home

Achtergrond

Vraag naar lamsvlees blijft kalm

De prijzen voor zuiglammeren komen deze week niet in beweging op de veemarkt in Leeuwarden. Het relatief krappe aanbod houdt de prijzen overeind.

Heel erg vlot loopt het momenteel niet in de handel met zuiglammeren. Handelaren zien dat de vraag naar de dieren maar heel erg beperkt is. De consumptie ligt op een laag niveau en in de zomer loopt dit nog verder terug. Vooral de consumptie vanuit de Turkse en Marokkaanse gemeenschap is dan flink minder vanwege vakanties. De afzet naar horeca blijft waarschijnlijk op een stabiel niveau doorlopen.

Teruglopende consumptie

Gezien de teruglopende consumptie, hoeft geen rekening te worden gehouden met een hogere prijs voor de zuiglammeren. Voor luxe zuiglammeren, waarvan het vlees vooral richting horeca gaat, ligt de maximumprijs nu op € 112,50 per dier. Daarmee ligt de prijs aanzienlijk lager dan een jaar terug, toen de dieren nog € 125 opleverden (€ 132,50 inclusief btw).

Ook de import van karkassen en levende lammeren staat op een laag pitje. Vanwege de beperkte vraag is het niet noodzakelijk om dieren uit Engeland te halen. Het binnenlandse aanbod is bij de huidige vraag voldoende.

Prognose: maximaal stabiel.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vind je in Boerderij op Maat:  

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.