Home

Achtergrond 5 reacties

Jan Bakker pakt groots uit tijdens open dag

Transporteur Jan Bakker opende vorige week een nieuw kantoor. De open dag trok 10.000 bezoekers.

Mestverwerkings- en transportbedrijf Jan Bakker opende vrijdag 21 juni zijn nieuwe kantoor met bedrijfshallen op bedrijvenpark H20 in Hattemerbroek (Gld.). Dit gebeurde op vrijdag voor klanten en een dag later voor iedereen die geïnteresseerd was.

Tijdens het zonovergoten weekend kwamen er naar schatting 10.000 bezoekers op af. De vorige open dag was in 2011. Het bedrijf was toen in Oldebroek gevestigd. Hier kwamen 6.000 bezoekers op af.

Vanuit het nieuwe kantoor van Jan Bakker was het grote terrein en wagenpark goed te zien - foto: Marleen Purmer.
Vanuit het nieuwe kantoor van Jan Bakker was het grote terrein en wagenpark goed te zien - foto: Marleen Purmer.

Niet veel gesproken over politie-inval

Lang niet alle bezoekers waren agrariërs, ook veel dagjesmensen zijn het nieuwe terrein komen bewonderen. De sfeer tijdens de open dag was relaxed. Er werd niet veel gesproken over de politie-inval en de verdenkingen van mestfraude van nog maar een week eerder. Er leek weinig spanning over de gebeurtenissen in de lucht te hangen.

Medewerkers straalden vooral trots uit en liepen over het hele terrein om mensen te woord te staan. “Doordat mensen van kantoor en chauffeurs samenkomen, heerst hier een echte werkmentaliteit. We doen dit hier echt samen en dat proberen we tijdens de open dag te laten zien”, zegt communicatiemedewerker Inske Pietersma.

Verschillende bedrijfsonderdelen

Jan Bakker heeft verschillende takken in de agrarische- en transportsector. Het bedrijf handelt in mest, fourage en aardappelen. Verder is het in te huren voor transport en het aanleggen van infrastructuur.

In Harderwijk (Gld.) bezit Bakker een energiecentrale. Deze centrale wekt groene energie op uit koemest en produceert jaarlijks genoeg gas voor 5.000 huishoudens.

Het wagenpark van Bakker bestaat inmiddels uit 114 vrachtwagens

Bakker beschikt ook over een akkerbouwbedrijf van 1.100 hectare groot met 15.000 ton opslagcapaciteit. Tenslotte heeft Bakker 1.000 melkkoeien, verdeeld over vier locaties.

Het nieuwe complex, bestaande uit kantoor en bedrijfshallen, beslaat 6,5 hectare. Vanwege de groei is nieuw gebouwd. Bakker heeft 242 medewerkers in dienst, verdeeld over alle bedrijfstakken.

In totaal rijden 114 vrachtwagens van Bakker over de wegen. Als die allemaal staan opgesteld, is goed zichtbaar hoe groot het bedrijf eigenlijk is. De laatste jaren is met name de melkveetak van het bedrijf gegroeid.

In Harderwijk bezit Bakker een energiecentrale. Die wekt groene energie op uit koemest en produceert jaarlijks genoeg gas voor 5.000 huishoudens - foto: Ruud Ploeg.
In Harderwijk bezit Bakker een energiecentrale. Die wekt groene energie op uit koemest en produceert jaarlijks genoeg gas voor 5.000 huishoudens - foto: Ruud Ploeg.

Samen sterk met klanten

‘Samen sterk’ is de slogan van Jan Bakker. Om die reden waren voor de vrijdagavond alleen klanten uitgenodigd. “We willen geen onderscheid maken tussen klanten.”

“Daarom hadden wij ze allemaal uitgenodigd om vrijdagavond te komen. Zonder de klanten waren we niet zo gegroeid, daarvoor zijn wij ze dankbaar”, zegt Pietersma. Voor deze avond zijn 6.000 uitnodigingen op de post gegaan.

Een week voor de open dag is het bedrijf verhuisd naar de nieuwe locatie in Hattemerbroek. De nieuwe situatie resulteerde in een schoon kantoor met opgeruimde bureaus.

Demonstratie asfalteren

Bezoekers konden hier tijdens de open dag een rondleiding krijgen en het machinepark bewonderen. Het kantoorpand en een van de bedrijfshallen zijn voorzien van zonnepanelen. Op de grote hal liggen al 10.000 stuks.

Partners van Jan Bakker – zoals ABZ diervoeding, CRV, Campina en aannemersbedrijf Van Gelder – waren tijdens de open dag aanwezig. Mensen konden bijvoorbeeld zelf rijden in een vrachtwagen of een demonstratie asfalteren zien. Ook was een lokale slager aanwezig en een ijskraam voor de catering. Mensen konden van de open dag een heus dagje uit maken.

Laatste reacties

 • deB.


  Daar gaat ons geld naartoe.... het kan niet op, terwijl veehouders bv in een grijs kenteken bakkie rijden! Waanzinnig

 • Vhouder

  aan stront rijden is meer verdiend als aan stront produceren

 • R.Huisman

  Is een merknaam een partner van Jan Bakker?

 • ENDE902

  Ik begrijp, dat het LNV en het OM niet met een stand aanwezig waren. Dit was toch een uitgelezen kans om eventuele vragen over administratieve zaken rondom mest uit te leggen.

 • koestal

  WAT EEN ONDERNEMER,GEWELDIG.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.