Home

Achtergrond

Dollarkoers blijft dit jaar redelijk stabiel

De dollarkoers blijft dit jaar bewegen tussen $ 1,10 tot $ 1,15 per euro.

Dat zegt ABN Amro in de nieuwste visie op rente en wisselkoersen. Voor de rest van dit jaar gaan de analisten van de bank uit van een koers van $ 1,12 aan het eind van de komende kwartalen.

Het is een vervolg op een wat negatiever gestemd basisscenario dat de bank vorige week naar buiten bracht. Daarin werden ook de ramingen voor rentes bijgesteld naar beneden. ABN Amro ziet meerdere factoren die negatief uitpakken voor de eurokoers. Dat zijn de zwakkere vooruitzichten voor de economie en de kans op monetaire verruiming door de Europese Centrale Bank die vrijwel zeker de geldkraan weer wat opendraait.

Een andere factor is de ontwikkeling in Italië. Dat land riskeert een flinke boete van de EU vanwege een te groot begrotingsoverschot. Verder zijn de zogenoemde technische vooruitzichten negatief zolang de euro onder het niveau van 1,137 blijft.

Renteverlaging in VS verwacht

Negatieve factoren voor de dollar zijn er ook. Analisten houden er al rekening mee dat dit jaar in ieder geval een renteverlaging wordt aangekondigd door de Fed. Dat is overigens al ingeprijsd door de financiële markten, volgens ABN Amro.

Andere negatieve factoren voor de dollar zijn eventuele tegenvallende economische cijfers en de verwachting dat het renteverschil tussen de VS en Duitsland af gaat nemen in 2020. Ondertussen blijft President Trump de Amerikaanse centrale bank onder druk zetten om de rente te verlagen.

Meer informatie vind je in Boerderij op Maat:  

Euribor
Wisselkoers euro in dollars
Wisselkoers euro in Britse ponden

Of registreer je om te kunnen reageren.