Home

Achtergrond

CNH Industrial staat positief op stijgende beurzen

CNH Industrial, Case New Holland Industrial dus, heeft in de afgelopen weken goede zaken gedaan op de beurs.

Vergeleken met 2 weken geleden won het aandeel 11,59%. Dit is met afstand de grootste stijger op de beurzen in deze afgelopen periode. Woensdagavond sloot de beurs met een notering van$ 10,11 per aandeel.

CNH kocht eigen aandelen in

De fabrikant van trekkers en landbouwmachines maakte eind mei bekend eigen aandelen te gaan inkopen. Dit inkoopprogramma is begin deze week beëindigd, het bedrijf heeft bijna 1,3 miljoen aandelen ingekocht voor € 10 miljoen. Het inkoopprogramma liet de koers ook toen al stijgen. De afgelopen weken zette de stijging langzaam door met elke dag een paar procent.

Over het algemeen is de handel positief. Het rentebesluit van de Federal Reserve (Fed) zorgde voor optimisme op de beursvloeren. De Amerikaanse centrale bank hield de rente ongewijzigd, maar zette de deur open voor een verlaging in de toekomst. Wall Street eindigde daardoor met winst.

John Deere

Concurrent John Deere staat ook positief op de beurs, in de afgelopen twee weken werd het aandeel 9,38% meer waard. De koers stond woensdagavond op $ 159,94. Het bedrijf verwacht in fiscaal 2019 een omzetstijging van 5% te kunnen realiseren, vergeleken met 2018. Dat stemt beleggers positief, net als de belofte van de Amerikaanse regering om Amerikaanse boeren nogmaals tegemoet te komen met keiharde dollars vanwege het verlies aan inkomsten door de handelsoorlog met China.

ABF de grote verliezer

Het Britse ABF (Associated British Foods) is deze week de grootste verliezer op de beurs. De waarde daalde met 6,45% naar $ 2.409. Voor het eerst in twee en een halve maand neigt de beurswaarde weer onder de $ 2.400 per aandeel. De dalende trend van het marktaandeel dateert al vanaf het begin van deze maand, toen het bedrijf waarschuwde voor 15% minder winst, voornamelijk door de moeilijke handel op de suikermarkt.

Boerderij volgt iedere week de ontwikkelingen van grote agrifoodbedrijven die beursgenoteerd zijn. Bekijk alle reportages hier.

Meer informatie over de aandelenkoersen vind je in Boerderij Marktprijzen:  

ForFarmers
Südzucker
Deere
Agco
CNHI
Fonterra

Of registreer je om te kunnen reageren.