Home

Achtergrond laatste update:24 mei 2019

Dollar duurder, pond zakt opnieuw

De zorgen om de handelsoorlog tussen de VS en China zijn verder toegenomen.

Nu de Chinese telefonie-gigant Huawei door de Amerikanen op de zwarte lijst is geplaatst, lijkt een handelsakkoord tussen de strijdende grootmachten verder weg dan ooit. Het is een beslissing van President Trump die zichtbaarder is voor consumenten in de EU dan in de VS. Daar heeft de Chinese aanbieder van mobiele telefoons en telecomapparatuur sowieso een klein marktaandeel.

Dollar lijkt te profiteren

De dollar lijkt ten opzichte van de euro opnieuw te profiteren van alle spanningen omtrent de wereldeconomie. Donderdag 23 mei aan het eind van de dag noteerde de Amerikaanse munt net iets boven $ 1,116 per euro. 2 weken geleden was dat nog bijna een dollarcent hoger. Een jaar geleden stond noteerde de dollar nog rond $ 1,175 per euro. De euro is in een jaar tijd 5% goedkoper ten opzichte van de dollar geworden.

Britse pond moest veer laten

Het Britse pond moest opnieuw een veer laten in de week dat Brexiteer Nigel Farage op een monsterzege koerst in de verkiezingen voor het EU-parlement. Het gevolg is dat met name de Conservatieve partij een ongekende dreun krijgt van de kiezers. Labour kan er amper van profiteren. Het pond is de afgelopen week verder op weg naar een dieptepunt van GBP 0,90 per euro. De koers kwam donderdag uit op net iets boven GBP 0,88 per euro.

Meer informatie vind je in Boerderij op Maat:  

Euribor
Wisselkoers euro in dollars
Wisselkoers euro in Britse ponden

Of registreer je om te kunnen reageren.