Home

Achtergrond

Krappe aanvoer houdt prijs lammeren overeind

De afwezigheid van een grote inkoper leidde niet tot lagere prijzen voor schapen en lammeren op de veemarkt in Leeuwarden. De aanvoer was duidelijk kleiner dan in de voorbije weken, waardoor een prijsdaling uitbleef.

Dat er duidelijk minder dieren werden aangeboden, heeft volgens handelaren twee oorzaken. In de eerste plaats is de vraag naar lammeren niet heel sterk, waardoor handelaren minder dieren op de markt brengen. Daarnaast speelt ook mee dat het maandag tweede paasdag was, waardoor minder dieren zijn opgehaald.

Door de gunstige winter zijn de lammeren goed gegroeid. Zo goed zelfs, dat de dieren te zwaar en te vet worden. Vleesverwerkers kunnen minder goed uit de voeten met deze lammeren, waardoor de vraag zich vooral richt op de iets lichtere dieren. Toch bleef de prijs voor de zwaarste rammen (> 25 kilo) staan op € 117,50 tot € 122,50 per dier.

Omdat de import van karkassen momenteel interessant is vanwege een gunstige wisselkoers, zien handelaren weinig ruimte voor een hogere prijs. Een stabiele notering is in hun ogen momenteel het hoogst haalbare in de huidige markt.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vind je in Boerderij Marktprijzen

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo

Of registreer je om te kunnen reageren.