Home

Achtergrond

Grote aanvoer schapen verrast veemarkt Leeuwarden

De aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden was tot verrassing van velen hoog, met 1.391 dieren.

Zeker in vergelijking met vorig week, toen de teller bleef steken op 825. Groot verschil met vorige week was de aanwezigheid van een grote koper uit België. Daar houdt de handel rekening mee. De forse aanvoer lijkt ook een gevolg van het feit dat veel schapen weer van het land moeten. Melkveehouders kiezen weer voor de koeien en natuurland gaat in de ruststand vanwege het broedseizoen.

Zwaardere dieren werden moeilijker verkocht

De handel op de veemarkt verliep rustig en vooral de zwaardere dieren werden moeilijker verkocht. Vanwege de zachte winter zijn er veel zware rammen tot volgens de handel wel 40 kilo geslacht gewicht. Reden voor de noteringscommissie om de prijs van zware rammen te verlagen naar maximaal € 122,50. De notering voor rammen tussen de 22 en 25 kilo werd wel verhoogd als gevolg van een goede vraag naar deze categorie dieren. Een verdere prijsverhoging valt niet uit te sluiten al is tegelijk duidelijk dat het prijsniveau van vorig jaar niet meer gehaald gaat worden

Prognose: prijsstijging rammen 22-25 kilo

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vind je in Boerderij Marktprijzen

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo

Of registreer je om te kunnen reageren.